16 C
Kotor

Slušaj online radio

Narod pobjeđuje: Krajnje vrijeme da se izborimo sa primitivizmom koji ne priliči tivatskoj sredini

Narod pobjeđuje

Građanska lista Narod pobjeđuje poziva pravosudne organe da hitno sankcionišu prijetnje porodici novinara Vijesti Siniše Lukovića.

Poručili su da sljedbenici palog DPS režima i ideološki zaslijepljeni pojedinci ne biraju riječi i sredstva da se obračunaju sa svima onima koji se ne uklapaju u njihove “izopačene svjetonazore”, posebno nakon zadnjeg izbornog poraza u Tivtu.

“Povodom najnovijih šovinističkih ispada i nasrtaja na porodicu novinara Siniše Lukovića i predsjednika Bokeškog foruma, Andriju Petkovića građanska lista “Narod pobjeđuje“ poziva policiju i nadležno tužilaštvo da hitno rasvijetle ove događaje i kazne počinioce.”, navodi se u saopštenju Građanske liste Narod pobjeđuje.

Navode da se po društvenim mrežama danima vodi orkestrirana kampanja protiv Lukovića i Petkovića koje nazivaju redovno pogrdnim imenima, upućuju im prijetnje, prave fotomontaže i svakodnevno truju mreže naprizemnijim izlivima govora mržnje i ksenofobije.

I sve to, kako kažu, dolazi iz onih političkih centara koji se žale na nekakvu ugroženost iz koje crpe materijalnu podršku drugih država i koji se tobože bore protiv nasljeđa devedesetih ne prezajući da brutalnim montažama i izmišljotinama podmeću nosiocima aktuelne vlasti u Tivtu i čak lažno prijavljuju tivatsku omladinu.

“Poslednji izliv govora mržnje prema maoljetnoj kćerci Siniše Lukovića koji nažalost dolazi od njenog školskog druga iz Tivta je za svaku osudu i žaljenje”, ističu iz te građanske liste.
Dodaju da prijeteće poruke sa fašističkom obojenošću koje je poslao toj djevojci shvataju kao direktne prijetnje svima koji Tivat doživljavaju kao grad svih njegovih građana, mjesto otvorenog srca za sve njegove ljude bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku pripadnost.

Krajnje je, kako ističu, vrijeme da se izborimo sa ovakvim primitivizmom i pećinskim šovinizmom koji ne priliči tivatskoj sredini.

“Očekujemo od tivatske javnosti da složno osudi ovaj bezumni čin a od pravosudnih organa da najoštrije sankcionišu djelo koje unosi nemir među građane Tivta. Izražavamo podršku porodici Siniše Lukovića uz koju je vjerujemo čitav časni Tivat i ohrabrujemo ga da istraje na svom putu razotrikivanja izopačenosti i korupcionaških afera DPS i njegovh satelita”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije