32.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Navijači Liverpula iz Kotora krenuli na finale Lige šampiona u Kijev

Navijači Liverpula iz Kotora

Navijači Liverpula iz Crne Gore, njih četvorica, krenuli su juče autom iz Kotora na finale Lige šampiona koje će se igrati u subotu u Kijevi.

Braća Jovan i Goran Milojević, Branko Vukoslavović i Darko Burić počeli su avanturu i krenuli na put dug skoro dvije hiljade kilometara. Iako nemaju karte, nadaju se da će makar jedan od njih uči na finale.

“Karata zasad nemamo. Vozi nas Jovan koji je skratio ugovor na brodu samo da bi išao sa nama. U Beogradu će nam se pridružiti naš drug iz Srbije, Miloš Todorović. Plan je da spavamo u Novom Sadu , pa u Lavovu. Tu se povezujemo sa navijačima iz Ukrajine, provodimo noć zajedno, i svi krećemo za Kijev. Tu ćemo biti od 25. do 27. maja”, kazao je Vukoslavović za Portal RTCG.

Navijači poručuju da su svjesni snage koju ima Real, ali i da njihov voljeni klub nije bez šanse.

“Mislimo da jedina naša šansa u tome što nas je Real potcijenio. Njihove misli su već u Superkupu Evrope sa Atletikom. Mi smo samo mislima na terenu u Kijevu.  Svi navijači Liverpula su svjesni da Real ima milijarde na terenu, iskustvo u ovakvim mečevima, ali nama ostaju dvije prednosti. Prvo mislimo da su nas potcijenili, drugo mi nemamo što da izgubimo. Livepulu je  i ovo uspjeh pa mozemo ući relaksirani i prikazati navijačima šta znači ostaviti srce na terenu”, poručuju navijači Liverpula iz Crne Gore.

Liverpul je posljednji put osvojio trofej Lige šampiona 2005, u meču za koji mnogi smatraju da je najbolje finale ikad odigrano. Tada su izabranici Rafe Beniteza gubili 3:0 od prejakog Milana, da bi do kraja stigli prednost, a na kraju slavili nakon jedanaesteraca.

Mapa

O tom poduvatu je snimljen i igrani film “One night in Istanbul”, koji govori o navijačima Liverpula koji uprkos brojnim problemima stižu u Istanbul na finale LŠ.

Nadamo se da navijači čuvenog kluba iz naše države neće imati toliko peripetija, kao akteri pomenutog filma, ali svakako zaslužuju da navijamo za njih.

Najčitanije