10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Neredi u Francuskoj i Belgiji nakon poraza Maroka. Poginuo dječak, stotinu privedenih

Neredi nakon utakmice Francuska-Maroko
Foto: Yves Herman / Reuters

Oko stotinu navijača Maroka privedeno je u Briselu zbog nereda nakon poraza njihove reprezentacije u polufinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva protiv Francuske.

Navijači su privedeni zbog remećenja javnog reda i mira, oštećivanja dvaju policijskih vozila i posjedovanja zabranjenog vatrometa, izvijestila je agencija rano u četvrtak.

Dijelovi prometnica u centru grada bili su ograđeni uoči utakmice, navodi se u izvješću. Slike od srijede navečer pokazuju hrpe zapaljenog smeća te mnogo policajaca s opremom za razbijanje nereda na ulicama Brisela.

Na fotografijama koje je objavila Belga vide se i stanovnici koji su u srijedu navečer počeli čistiti ulice.

Dječak je poginuo u francuskom gradu Montpellieru usred sukoba navijača Francuske i Maroka nakon utakmice. U priopćenju koje je izdao ured lokalne vlade navodi se da je dječaka u sukobu “nasilno udario” automobil. Prebačen je u bolnicu, ali je preminuo nedugo nakon dolaska.

Maroko je postao prva momčad iz Afrike koja je stigla do najbolje četiri momčadi na Svjetskom prvenstvu nakon što je u osmini finala izbacio Španjolsku, a Portugal u četvrtfinalu. Pobijedili su i Belgiju u grupnoj fazi.

Nekoliko ljudi također je uhićeno usred sukoba u Antwerpenu, sjeverno od glavnog grada, izvijestila je Belga.

Izvor:Hina

Najčitanije