25.3 C
Kotor

Slušaj online radio

“Njeguška trpeza”

Njeguška trpeza

Jubilarno petnaesto izdanje kulturno-gastronomske manifestacije “Njeguška trpeza”, održaće se u subotu 1. septembra na Njegušima sa početkom u 11 sati.

Predsjednik MZ Njeguši, Dragan Duda Čavor kazao je da prepoznatljiva njeguška trpeza, kao simbol tradicionalnog crnogorskog gostoprimstva, iz godine u godinu posebno doprinosi valorizaciji brojnih potencijala Njeguša.

“Program je višečasovni i sastojaće se iz nekoliko segmenata. Specijaliteti ovoga kraja pršuta, sir, kobasica, panceta, vrat i pečenica ispuniće bogatu tradicionalnu trpezu. Neće izostati ni domaća rakija, vino i medovina, a potrudili smo se da za naše goste obezbijedimo i razne vrsta piva.

Njeguši

U muzičkom dijelu manifestacije učestvovaće Zdravko Đuranović, Nikolina Grba, narodni guslar Milan Vujović, koji će govoriti i zdravice, i Teatar 303 iz Kotora. Dodijelićemo plakete zaslužnim pojedincima i kolektivima, kao i nagrade za najuređenije dvorište na Njegušima” – kazao je Čavor za Radio Cetinje.

Organizatori manifestacije “Njeguška trpeza” su MZ Njeguši i Udruženje proizvođača njeguških specijaliteta uz podršku Prijestonice Cetinje i Turističku organizaciju Prijestonice.

Najčitanije