15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Nove mjere – bez kovid potvrda u vjerskim objektima i na sportskim događajima na otvorenom…

Igor Galić

Shodno povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, Vlada Crne Gore usvojila je sljedeće mjere u borbi protiv novog korona virusa koje važe od 04. do 17. marta.

Nove mjere:

-Dozvoljavaju se posjete licima koja su smještena u ustanovama socijalne i dječije zaštite uz posjedovanje PCR testa koji nije stariji od 72 sata;

-Dozvoljavaju se posjete licima u ZIKS-u uz posjedovanje PCR testa koji nije stariji od 72 sata sa ILI bez PCR testa uz obezbjeđivanje fizičke pregrade i zabrane bliskog kontakta sa ovim licima;

-U zatvorenim sportskim objektima dozvoljava se prisustvo publike do trećine broja sjedišta uz posjedovanje COVID potvrde i uz po dva slobodna mjesta između gledalaca i poštovanje ostalih osnovnih epidemioloških mjera.

-Sportskim događajima koji se organizuju na otvorenom, dozvoljava se prisustvo publike do 50 odsto u odnosu na broj sjedišta bez COVID potvrde uz po jedno slobodno mjesto između gledalaca, ali uz pridržavanje osnovnih epidemioloških mjera.

-Ukida se obaveza posjedovanja COVID potvrde u vjerskim objektima, uz obavezu poštovanja epidemioloških mjera;

-Ukida se obaveza zaposlenih u zdravstvenim ustanovama i ustanovama dječije i socijalne zaštite da, nakon odmora, poslodavcu dostavljaju negativne testove ili potvrdu o vakcinaciji.

-Institut za javno zdravlje Crne Gore će kao i do sada pratiti epidemiološku situaciju i u skladu sa dobijenim podacima predlagati nove mjere.

Najčitanije