16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Nove mjere – kafići rade do ponoći, muzika do 23 sata, dozvoljena privatna i javna okupljanja na otvorenom uz prisustvo do 50 ljudi

Tivat – Pine – foto Boka News

Restrorani i kafići od sjutra mogu da rade sat duže – do ponoći, a muzika uživo na terasama i baštama dozvoljava se od 20 do 23 sata. Novim mjerama dozovoljava se i rad zabavnih parkova, luna parkova i sličnog, saopštio je na press konferenciji Borko Bajić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja.

U Crnoj Gori od sutra će biti dozvoljena privatna i javna okupljanja na otvorenom uz prisustvo do 50 ljudi i uz poštovanje preporuka Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Od sutra biti dozvoljeno prisustvo publike na sportskim događajima uz uslov da je popunjenost do deset odsto kapaciteta mjesta za sjedenje i uz uslov da ima minumum jedno slobodno mjesto između gledalaca.

Dozvoljavaju se grupni treninzi na otvorenom, takođe do 50 ljudi, dodao je Bajić.

Trenutno 973 kovid oboljelih

Broj zaraženih korona virusom u Crnoj Gori trenutno je ispod 1.000, saopštio je Igor Galić, direktor Instituta za javno zdravlje. Broj trenutno oboljelih je 973.

“U pitanju je pozitivan trend, a epidemijska kriva ukazuje da je epidemija na najmanjem nivou od jula 2020. godine”, kazao je on.

Kako je naveo Galić, prosjećan broj oboljelih prošle nedjelje je bio 56.

Najpovoljnija situacija je u južnom dijelu Crne Gore – gdje se bilježi standardan pad u indikatorima obolijevanja.

“Uporednom anazom može se zaključiti da Crna Gora ima manji broj aktivnih slučajeva u odnosu na  zemlje EU i regiona, u odnosu broj stanovnika”, kazao je Galić.

Najčitanije