16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Novi stari maslinici – obnova i razvoj maslinarstva na Vrmcu

Maslina

Kulturno zavičajno udruženje „Napredak“ Gornja Lastva kao nosioc projekta odnosno korisnik granta sa partnerima Udruženje maslinara Boka i Nevladino udruženje ”Kamelija” Stoliv provodi projekat Platforma za obnovu i razvoj maslinarstva kao osnove ruralnog razvoja na Vrmcu.

Cilj projekta je da doprinese uspostavljanju platforme za obnovu maslinarstva kao osnove ruralnog razvoja kroz povezivanje i jačanje kapaciteta OCD i drugih aktera na pilot području Vrmca.

Ukupna vrijednost Projekta je 16 083,06 €. Projekat traje šest mjeseci, do oktobra 2019. godine U okviru projekta se organizuje

OKRUGLI STO

”Zakonodavni okvir za razvoj maslinarstva na nacionalnom i lokalnom nivou”

Stoliv, 28.maj 2019 Dom kulture ”Niko Bilafer” Početak u 10:30 sati. Govoriti će predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Opština Tivat i Kotor i Udruženja maslinara Boka

Pozivaju se maslinari, posebno oni sa područija Vrmca da prisustvuju okruglom stolu koji je prva u nizu aktivnosti ovoga projekta, poručuju organizatori.

Maslinjak

Projekat finansira Evropska unija, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori kao dio Grant sredstava u okviru projekta ”Ruralni razvoj vođen od strane ruralnih organizacija civilnog društva” koji sprovodi Fondacija za povezivanje prirodnih vrijednosti ljudi/Connecting Natural Values& People Foundation (CNVP) u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom za Bjelasicu, Komove i Prokletije iz Berana, Unije farmera Crne Gore iz Pljevalja i u saradnji sa Mrežom za ruralni razvoj Crne Gore.

Najčitanije