17.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Stop krivolovu: Bahati dinamitaši u akciji, ne prezaju…

Ubijena riba dinamitom

Članovi organizacije “Stop krivolovu” danima ukazuju na konstante detonacije u reonu Luštice, i trude se, kako kažu, da animiraju sve da se nešto preduzme, jer se stvari nanovo lagano otimaju kontroli.

Kako ističu na svojoj fb stranici, ako se ne preduzmu konkretni koraci i ovo ludilo ne zaustavi, biće prinuđeni da sa nekim radikalnijim metodama nastave borbu protiv one najgore i najopasnije vrste krivolova, one u kojoj se za masovno ubijanje ribe koristi eksploziv!

“U srijedu ujutru je prvo na ponti od Jaza, a kasnije u reonu Bigova, došlo do nekoliko detonacija, ova druga, čak, po danu, oko tri popodne, i to iz barke, ne obazirući se na prisustvo ronilaca u blizini, dinamit je bačen, o čemu i svedoči ogromna količina ubijene ribe koja se može primjetiti na video klipu koji se može vidjeti u komentaru objave, na fb stranici STOP KRIVOLOVU, a koji je napravljen od strane naših sportskih ronilaca, kojima su životi ponovo, po ko zna kojii put bili ugroženi! Zaista, toliko bahatosti i bezobzirnosti da se eksploziv baca i u sred dana, na očigled mnogobrojnih posmatrača, ribara, ronilaca, turista, implicira i neke stvari i situacije o kojima je bolje da ne dajemo svoje mišljenje”, navode iz organizacije.

Nakon prijavljenih detonacija na Jazu, policija je pregledom terena i uzimanjem iskaza prisutnih, uočila lice koje se kretalo barkom ka improvizovanim vezovima u rijeci koja se na Jazu uliva u more, ali se lice zatim brzo udaljilo, i zatečeno je kod svog privatnog vozila.

stop krivolovu

“U jednoj od barki, koja naravno ne pripada pomenutom, zatečen je odbačen džak, još mokar, pun ubijene ribe, a po dolasku Inspektora za ribarstvo, po svemu vidljivom se moglo zaključiti da je riba ubijena dinamitom! Nadamo se da će se poslije forenzičke obrade, lice ipak dovesti u vezu sa zatečenom ribom, ali i sa načinom na koji je ubijena, i da ćemo konačno početi da prekršioce koji se bave ovim najogavnijim vidom krivolova, i zakonski procesuiramo adekvatnim zatvorskim kaznama! Ujedno,uz fotografije zatečene ribe, objavljujemo u komentaru fb objave i video jednog od ronilaca, na kome se jasno vidi kakav pomor je ekploziv načinio u reonu ponte od Jaza, i tu komentar zaista nije potreban”, naglašavaju iz organizacije.

Oni apeluju na sve da se uključe aktivno u cijelu ovu priču, jer ako se ovo konačno ne zaustavi, na žalost, kako navode, doći i dan kada ćemo žaliti za nečijim izgubljenim životom, a pravo je čudo što do toga već nije došlo, obzirom na broj dnevnih detonacija, bahatost dinamitaša, i količinu eksploziva.

foto – Stop krivolovu

“Momci iz video klipa su imali sreće, ponovo, jer nije ovo prvi put da se Andrija i Zoran susreću sa dinamitašima, i da im je život ugrožen, a mi želimo da poručimo, SVIMA sledeće… Bolje da ovo zlo riješimo jednom za svagda, nego da se kao rudari pri svakom izlasku na vodu, pozdravljamo sa SREĆNO! Ni sreća nije vječna, kao ni život, stoga, zadržimo se ovozemaljskih kategorija i pomozimo jedni drugima, angažujmo se bolje, dodatno ubijedimo nadležne o kakvom problemu se radi i riješimo ga, jer ne možemo se više uzdati ni u sreću ni u obećanja! Idemo dalje! Stop krivolovu!!!, poručili su iz ove organizacije.

stop krivolovu

Najčitanije