11 C
Kotor

Slušaj online radio

Novska lista: Mimoza DA, Ceca DA

Herceg Novi foto Boka News

Povodom peticije koju je inicirala grupa građana protiveći se organizovanju koncerta Svetlane Cece Ražnatović 23. marta, u završnici Praznika mimoze, oglasili su se iz Novske liste:

-Poštovani podnosioci peticije, pošto vidimo da u vašim redovima stoji veliki broj iskonskih i pravih Novljana, koji su toliko uradili za imidž i prosperitet grada moramo vas razočarati da će Ceca pjevati u Herceg novom na zatvaranju Mimoze. Čitajući jutrošnje vijesti po portalima jedino sa čim se možemo složiti sa vašim potpisanim u tim tekstovima je da je Novi zaista nekada bio grad kulture, grad u kojem su živjeli veliki pisci i umjetnici, međutim on to odavno nije. Jeste, krivi smo mi Novljani, doduše naši očevi, što su se desila teška vremena i što je izgubljen onaj miris soli, ukus ribe i vina koji su uvijek pratili Mimozu. Mimoza je i tada okupljala najveće dive jugoslovenske muzičke scene a evo okuplja ih ponovo.

Vaš potpisnik, koji se potpisao kao ugostitelj, na raznoraznim portalima, drži ugostiteljski objekat na udaljenosti 12 km od mjesta gdje će se koncert održati, pa je vjerovatno kivan što možda nismo ispred njegovog ugostiteljskog objekta montirali binu i doveli neku klapu i da sve bude u mediteranskom stilu, baš onako kako je naučen od djetinjstva. Bolje bi vam bilo da odete po ugostiteljskim objektima po Igalu i Herceg Novom, pitate vlasnike istih kako su bili zadovoljni, kako Novom godinom, tako i početkom Praznika mimoze. S obzirom da su neki sa ovog spiska bili itekako politički aktivni, ali nikad aktivni niti za grad, niti za mjesnu zajednicu u kojoj žive, predlažemo im da vas povedu u osnivanje jedne liste sastavljene od pravih Novljana, kakvi jeste, i da se kandidujete na sledećim izborima i na osnovu toga utičete na sve moguće probleme unutar našeg lijepog grada. Do tada će u Herceg Novom pjevati onaj za koga se opredijeli legitimni predstavnik naroda.

Sve vas skupa pozivamo na hepening koji će se održati 23. marta na platou ispred Hotela Igalo, gdje ćemo ugostiti najveću balkansku zvijezdu. Za svaki neuspjeh, što podrazumijeva: mali broj posjetilaca, slab rad ugostiteljskih i hotelskih objekata mi ćemo snositi odgovornost i javno se izviniti, a posebno onima unutar vas koji koriste sredstva Turističke organizacije Herceg Novi i Opštine Herceg Novi za svoje vrhunske festivale -saopštili su iz Novske liste.

Najčitanije