9 C
Kotor

Slušaj online radio

NPCG predstavili promotivni spot “Priroda je moj dom”

Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG) predstavili su simbolično, na Dan državnosti, promotivni spot pod nazivom Priroda je moj dom, koji bi trebalo da doprinese njihovoj i turističkoj promociji Crne Gore.

Direktor NPCG, Elvir Klica, kazao je da spot, pored kadrova iz svih pet nacionalnih parkova, prikazuje i njihove stanovnike – životinje koje prepoznatljivom melodijom pjevaju o prirodi.

„Ponosno promovišu i slave sigurnost, slobodu i vječnost svog doma. Isto kao što i mi danas ponosno slavimo sigurnost i vječnost naše Crne Gore“, poručio je Klica.

Autor spota Miki Dragićević, kazao je da je to proizvod rada velikog broja ljudi, kako stručnjaka iz NPCG, tako i produkcionog tima koji je imao izuzetno zahtjevan zadatak da uklopi sve zvuke prirode u jednu priču.

„Vodili smo računa o tome da spot prati savremene trendove turističkih filmova, da bude kratak i jasan. Ovoga puta prepustili smo stanovnicima nacionalnih parkova da pričaju umjesto nas. Ovo je emocija iz prirode i poziv njenih stanovnika da svi posjete nacionalne parkove i našu zemlju“, rekao je Dragićević.

On je zahvalio Sulejmanu Beći Kujeviću na postavci muzike, kao i produkcionom timu Baneta Zdravkovića i dodao da je spot već počeo festivalski život i da je pripremljen i za promociju na inostranom tržištu.

Turistički radnik i promoter spota za njemačko tržište, Mišel Bader kazao je da mu je čast što će imati priliku da spot predstavi u Njemačkoj.

„Spot je urađen po svjetskim standardima savremenog turističkog filma i na poseban način poziva turiste iz Njemačke da posjete Crnu Goru. Posebno me raduje to što je poziv upućen preko prirode i njenih stanovnika. Svi zajedno moramo raditi na promociji Crne Gore“, poručio je Bader.

Najčitanije