20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

NVO Naša akcija i Omladinsk tim Tivat čistili lokaciju Rt. Ratac – Bar

NVO Naša akcija sa svojim kolegama iz Omladinskog tima Tivat, u nedelju, 27. marta obilježila je Dan voda akcijom čisćenja obale i borove šume na lokaciji Rt. Ratac – Bar.

Izabrali smo ovu lokaciju zbog dosta velike kolicine otpada koja je mjesecima zanemarena.  Sam nas mail je izgledao motivisao Komunalno preduzece Bar koji je deponiju koja je vec 4 mjeseca locirana u šumi očistila.  Uz to naša ekipa je pokupila dodatne velike količine otpada, najviše plastične ambalaže.

Akciji su se pridružili NVO Info Sport CG, najstariji volonter Bara gospodin Miodrag Banović koji je svojim primjerom pokazao da nikad nije kasno biti volonter, kao i porodica Đurišić iz Bara. Zahvalni smo uvjek kada se gradjani pridruze aktivnostima.

Naša akcija

Pored akcije čišćenja posjetili smo kulturno-istorijsko nasledje samostan Svete Marije Rtacke ako i tvrdjavu Mogren.  Naravno u akciju bilo je uprepleteno puno zabave uz gitaru, proljecno kupanje, skakanje sa stijena i druzenje 30 mladih iz Kotora, Tivta, Podgorice, Cetinja i Budve.

Ova aktivnost se realizuje kroz program Priroda za psihicko i fizicko zdravlje mladih koje finansira European endowment for democracy.  Zahvaljujemo se i podrsci TO Bar i Morskom dobru koji su nas podrzali u realizaciji ove aktivnosti.  Rt. Ratac je čist.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije