7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

NVO “Naša akcija” organizuje čišćenje i uređenje puteva do Trojice

Photo: Boka News

“Sa ciljem da budemo dio promjena koje želimo da vidimo, NVO Naša akcija organizuje akciju čišćenja i uredjenje puta poteza Jugodrvo do Trojice i Gradiošnica do Trojice u subotu, 2. marta sa pocetkom u 8:30 casova. Na ovu akciju podstakao nas je stranac koji živi u Kavču, gospodin Sergej Gron kome je jednostavno smetalo koliko smeca ima na prilaznim putevima UNESCO zasticenog podrucija grada Kotora. Veoma se cesto desi da su strani drzavljani mnogo osvesceniji o potrebi zastite prirode i onda nas kontaktiraju za ovakve i slicne akcije, koje onda rado zajedno organizujemo” – poručuju iz NVO naša akcija.

Sama akcija je podeljena na dva djela – jedan deo Tivćanskih volontera zajedno sa Komunalnim preduzecem Tivat krece od glavne magistrale do centra Gradiosnice, a drugi deo krece od Jugodrva do Troice. Pocetak akcije je u 8:30 casova. Kraj aktivnosti je planiran za 15:00 casova kada se svi sastajemo na Trojici. Podršku za ovu akciju, kao i za sve koje organizujemo u nasoj opštini, takodje ce pruziti Komunalno Kotor doo kao i Direkcija za uredjenje i izgradnju Kotora.

Obezbedjeno je osvezenje i okrepljenje, kao i rukavice i kese za akciju.

Pozivamo sve dobrovoljce, gradjane, akcionare svih godista da nam se pridruze u ovoj prvoj aktivnosti u 2019 godini koja ce se fokusirati na Zastitu zivotne sredine i uredjenje raznih podrucija u nasem zalivu.

Svi zainteresovani mogu nam se javiti u inboks nase FB stranice, na mail nasaakcija@gmail.com, ili na broj 069279331.”

Najčitanije