21.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Herceg Novi nastavlja sa ulaganjem u obnovu infrastrukture

Opština Herceg Novi nastavlja sa ulaganjem u obnovu infrastrukture

Proširenje i sanacija puta Kruševice-Vrbanj biće u narednom periodu jedan od prioritetnih projekata Opštine Herceg Novi, kojim se nastavljaju ulaganja u sanaciju lokalnih puteva prigradskih naselja i zaleđa.

Put koji vodi od sela Kruševice do mjesta Krnjače, u dužini od oko 5km, zajedno su prešli potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i i menadžer Dragan Šimrak, direktor Agencije za izgradnju i razvoj Boro Lučić, nadzornik Avanturističkog parka na Vrbanju Miroslav Milanović i predsjednik Mjesne zajednice Kruševice Mićo Vavić.

Put će, kako nalažu i dugogodišnje potrebe, biti proširen i tamponiran na više mjesta, a biće potrebno izvesti i minerske radove manjeg obima na pojedinim lokacijama. Za potrebe proširenja biće uklonjen ivičnjak sa strane puta, a biće postavljene i bankine na mjestima gdje to bude potrebno.

Opština Herceg Novi nastavlja sa ulaganjem u obnovu infrastrukture

Kako je kazao potpredsjednik Konjević, potreba da se put proširi i sanira postoji već godinama, a sa otvaranjem Avanturističkog parka na Vrbanju, ta dionica puta se namentula kao prioritetna, kako zbog lokalnog stanovništva, tako i zbog gostiju našeg grada i sve većeg broja posjetilaca ovog izletišta. Sa aktivnostima na ulaganju u oživljavanje sela zaleđa će, pored obnove infrastrukture, biti nastavljeno i u narednom periodu, poručio je Konjević.

Kako je na terenu dogovoreno, zaposleni Agencije za izgradnju i razvoj grada će početkom naredne sedmice izaći na teren, te u najskorijem roku napraviti projekat proširenja po kojem će se raditi. Takođe, kamen koji bude uklanjan, biće korišten za tamponiranje proširenja puta.

Najčitanije