13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Veliki jubilej Mjesne muzike Đenović – 100 godina postojanja

Muzika-Đenović – foto hercenovicool

Jedna od najzanimljivijih muzičkih institucija u gradu, Mjesna muzika Đenović, ove godine slavi veliki jubilej – 100 godina postojanja. Centralna manifestacija u proslavi tog značajnog jubileja je koncert koji će se održati danas, petak 1. marta u 20 sati u Dvorani Park.

„Vijek postojanja ćemo obilježiti sa više koncerata koji su počeli Novogodišnjim koncertom održanim u Domu kulture u Đenovićima, a nekako je bilo logično da glavna manifestacija kojom obilježavamo veliki jubilej bude u okviru programa jubilarnog 50. Praznika mimoze, tako da je naš koncert povodom sto godina postojanja ušao u zvanični program Mimoze”, poručuju iz Mjesne muzike uz isticanje da će koncert obilježiti njihov prepoznatljiv repertoar koji podrazumijeva i odlične obrade moderne pop i rock muzike, kao i najpoznatije hitove filmske muzike.

„Planirane aktivnosti povodom jubileja su i nabavka novih uniformi i instrumenata. Radi se intezivno i na obučavanju novih muzičara, brojan nam je podmladak koji je u proteklom periodu došao u Muziku“, poručuju iz Mjesne muzike Đenović koja broji između 35 i 40 članova.

Muzika Đenović foto Boka News

“Značajan je broj studenata i pomoraca, pa zato i varira broj onih koji imaju stalne probe tri puta nedeljno, međutim ova proslava nas je okupila sve, tako da trenutno pred koncerte vježbamo svakodnevno”, pručuju iz đenovićke Muzike ističući da je ogromno interesovanje za predstojeći koncert i da su karte “planule u dva dana”.

“Moći će da uđu svi, iako nemaju kartu samo što neće imati svi mjesta da sjede, ali sigurno neće ostati van sale svi koji dođu na koncert. Zaista se iskreno zahvaljujemo sugrađanima na povjerenju i obećavamo mi odličan koncert”, poručuju iz Mjesne muzike Đenović.

Najčitanije