12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Od danas uz Hrvatsku se može otići na 12 sati bez PCR testa

Granični prelaz Debeli brijeg foto Boka News

Nova odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske primjenjuje se od danas 15. januara donosi dvije značajne novine za sve one koji namjeravaju putovati preko granice.

Granični režim nešto je labaviji prema putnicima iz trećih zemalja.

Putnici koji ulaze u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja, primjerice Crne Gore, BiH, ili Srbije zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih, poslovnih razloga ili gospodarskih interesa imat će slične uslove kao oni iz država članica EU, ali u tom slučaju boravak na području RH će se ograničiti na maksimalno 12 sati.

Za boravak duži od 12 sati potreban je negativni PCR test na SARS-CoV-2 ne stariji od 48 sati, odnosno biti će propisivana samoizolacija do prispijeća negativnog PCR testa nakon testiranja po dolasku u Republiku Hrvatsku.

Navedeno pravilo se primjenjuje i na državljane EU/EGP koji iz RH zbog neodgodivih osobnih razloga putuju u treću zemlju i tamo se ne zadrže dulje od 12 sati.

Zbog povećanog dolaska osoba koji putuju zbog volontiranja ili dovoženja humanitarne pomoći, uvedena su posebna pravila. Oni će moći ući u RH temeljem prethodne suglasnosti stožera, bez testa.

Izvor:Boka News
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije