15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatska akcija i Goran Božović: “Trinaesta plata” zaposlenima u Opštini Tivat: Građani Tivta, jeste li za to glasali

Tivat-zarada foto Boka News

Koaliciona lista Tivatska Akcija i grupa birača Goran Božović – časno i odgovorno za bolji Tivat oštro protestuje protiv Odluke dijela rukovodstva Opštine Tivat da SVIM službenicima Opštine Tivat isplati DUPLU VARIJABILU u ukupnom iznosu u visini prosječne zarade- kaže se u saopštenju ove koalicione liste.

“Očigledno je bio u pitanju “genijalni plan” dijela rukovodstva Opštine Tivat da isplate tzv. trinaestu platu, želeći da glume popularne menadžere uspješne visokoprofitne kompanije. Pri tom, ovi funkcioneri Opštine Tivat zaboravljaju jednu „sitnicu” – zaboravljaju, naime, u kojoj instituciji rade i kakva je priroda te institucije. To će reći da su isti za ovu priliku smetnuli s uma da upravljaju novcem svih građana Tivta – novcem koji se skuplja oporezivanjem tih građana – i da im je, od strane tih istih građana koje oporezuju, dat mandat da savjesno i odgovorno troše zajednički novac u najboljem interesu cjelokupne zajednice. Ta populistička “novogodišnja kalenda” zaposlenima u Opštini Tivat koštaće građane Tivta oko 80 (osamdeset) hiljada eura, iako je svima zaposlenima u Opštini Tivat već ranije isplaćena zimnica u iznosu od 180 eura.

Tivatska akcija i Goran Bozović

Da preciziramo i budemo do kraja jasni: mi iz koalicione liste Tivatska Akcija i grupa birača Goran Božović – časno i odgovorno za bolji Tivat nismo a priori protiv toga da se određenim službenicima Opštine Tivat- onima koji su to svojim radom, trudom i zalaganjem zaista zaslužili (a takvih je, nažalost, malo)- rješenjem uz adekvatno obrazloženje isplati varijabila. Ali smo čvrsto i nepokolebljivo protiv uravnilovke, demagoških poteza i teške nepravde koja se ovakvim- grubo neetičnim- načinom isplate varijabile (i to ne jedne, nego dvije) učinila svim građanima Tivta, kao i onim službenicima koji su tu vrstu nagrade zaista zaslužili. Ovako neodgovornim načinom ponašanja dio rukovodstva Opštine Tivat nastavio je praksu prethodne DPS-SD-HGI lokalne uprave koristeći sličnu matricu prizemnog populističkog ponašanja. Protiv ovakve nečasne prakse i nepravde godinama smo se beskompromisno borili kad su ih sprovodili DPS i njegovi politički privjesci, pa ih nećemo otćutati ni sad kad ih, na našu veliku žalost, sprovode neki s kojima smo (bili) u koaliciji i za koje smo mislili da su raskinuli sa tim štetnim praksama dodvoravanja. Naš cilj je makar za nijansu pravednije i uređenije društvo i uljuđeniji Tivat, a ovaj i slični razočaravajući potezi udaljavaju nas od tog cilja. Ovaj gest utoliko je porazniji zato što su Odluku o tzv. trinaestoj plati službenicima i namještenicima Opštine Tivat donijeli ljudi koji su se u predizbornoj kampanji – i ove i 2020. godine – deklarativno zalagali za definitivni raskid sa takvim štetnim praksama. No, o tome sud neka donesu njihovi glasači. Naše je da se eksplicitno ogradimo od ovakvih i sličnih praksi, koje ćemo i ubuduće, ako ih bude, žestoko kritikovati i boriti se protiv istih”- kaže se u saopštenju koalicione liste Tivatska Akcija i grupa birača Goran Božović – časno i odgovorno za bolji Tivat.

Najčitanije