7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Odlična dinamika radova na šetalištu u Igalu, novi izgled dobija i Omladinski park

Šetalište Igalo

Druga faza rekonstrukcije šetališta u Igalu odvija se planiranom dinamikom, kazao je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić nakon što je sa predstavnicima opštinskih službi i izvođačem radova juče obišao trasu od Omladinskog parka do hotela Palmon bay. Planom je predviđeno i uređenje Omladinskog parka kao i uklanjanje nepravilnosti koje su uočene na privatnim objektima, kako bi ovaj dio Igala do početka turističke sezone imao potpuno novi izgled.

Kao i u prvom dijelu šetališta i na ovoj dionici će biti postavljena nova kanalizaciona, vodovodna, hidrantna i atmosferska mreža, a izvođač radova, Briv construction poštuje sve elemente definisane ugovorom, kazao je predsjednik Katić.

Šetalište Igalo

„Uvjerili smo se u fenomenalnu dinamiku radova, završavaju se svi elementi koji su definisani ugovorom i vjerujem da će radovi biti završeni do sredine maja, kako je i ugovoreno. Nastavljeno je popločavanje behaton pločama, paralelno se radi i spajanje kanalizacije i armirno-betonski radovi. Mogu da izrazim zadovoljstvo što ćemo imati kompletno uređeno i sređeno šetalište u ovom djelu do početka glavne turističke sezone i što će Igalo dobiti nešto što čeka duže od 50 godina. Kada danas prođete i vidite kakvo je zatečeno stanje i uporedite sa tim kakvo će biti kada sve bude završeno, biće to potpuno druga slika Igala“, kazao je predsjednik Katić.

Šetalište Igalo

Tokom obilaska uočene su određene nepravilnosti na privatnim objektima i javnim površinama koje će biti otklonjene u saradnji sa Službom za inspekcijske poslove, kako bi njihov izgled bio usklađen sa novim i uređenim šetalištem kako i dolikuje primorskom, turističkom mjestu.

Novi izgled imaće i Omladinski park, istakao je predsjednik Katić.

„Zajedno sa predstavnicima opštinskih službi dogovorili smo i dinamiku uređenja parka koji će biti u novom ruhu. Biće posađeno novo zelenilo, postavljen sistem navodnjavanja kap po kap, postavljena dekorativna rasvjeta, urađeno popločavanje, postavljene nove klupe i kante. Uređenje parka će se odvijati paralelno sa radovima na šetalištu i očekujem da sve bude završeno do juna. Puno je noviteta koji očekuju Igalo kako bi dobilo izgled koji zaslužuje“, kazao je predsjednik Katić.

Planirano je da u sklopu istog projekta bude saniran i plato ispred Pošte.

Šetalište Igalo

Podsjećamo da je projekat rekonstrukcije šetališta od Titove vile do kraja Omladinskog parka vrijedan oko 3,5 miliona eura.

Najčitanije