24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Održana prva Boka Bay Trail trka

Boka Bay Trail trka

U organizaciji Multisport Akademije Mayer i Triatlon Kluba Herceg Novi juče je održana prva Boka Bay Trail trka, na tri lokacije u Boki. Cilj trke je bio ispred katedrale Sv. Tripuna.

Boka Bay Trail je sportska manifestacija u planinskom trčanju koja ima za cilj da poveže tri bokeljske opštine, Tivat, Herceg Novi i Kotor.

Na trci je učestvovalo ukupno 52 takmičara iz 5 država.

Boka Bay Trail trka

Najbrže vrijeme na zelenoj stazi od Tivta do Kotora je postavio Miloš Matić iz Srbije koji ke stazu od 17km i 700m visinskog uspona pretrčao za 1:52:07h, dok je kod dama najbrža bila Elma Kablar iz BiH koja je stazu pretrčala za 2:07:07h.

Plavu stazu koja je vodila od Perasta do Kotora, preko Orahovca, Zalaza i Krstca u dužini od 34km i ukupne visinske razlike od 1.800m, prvi je završio Daniel Opara iz Hrvatske, u vremenu od 4:22:48h dok je kod dama prva bila Kotoranka Miluša Bošković, koja je ovu zahtjevnu stazu istrčala za 5:10:47h.

Boka Bay Trail trka

Cilj ovog događaja je bio da staze prođu i testiraju iskusni takmičari koji će svojim komentarima pomoći da se naredne trke koje se planiraju nadalje, što bolje pripreme.

Takođe, tu su bile ekipe koje su radile foto i video produkciju i bile zadužene za kreiranje promo materijala kojim će se u narednom periodu promovisati ovaj događaj.

Najčitanije