25 C
Kotor

Slušaj online radio

OIK Tivat predate još tri izborne liste, očekuju se još najmanje dvije – pogledajte kandidate

DPS predaje listu

Opštinski odbor DPS Tivta predao je danas Opštinskoj izbornoj komisiji izbornu listu „Zbog Tivta. Za Tivćane!  DPS Milo Đukanovic“ za lokalne izbore koji će se u tom gradu održati 5. aprila.

OIK Tivat ranije je već primila i proglasila izborne liste Socijaldemokrata Crne Gore i Bokeškog Foruma, a do krahja roka za predaju koji ističe večeras u ponoć, liste će kako je najavljeno predati i SDP, i grupa građana “Narod pobjeđuje”.

Listu DPS-a je predala nosilac liste, predsjendica OO Jovanka Laličic koja je istakla da je prikupljeno  1.670 potpisa podrške i da je ovo “pobjednička lista”.

DPS nakon predaje liste

“Na listi se nalazi 40,6% žena i 25%mladih. Takođe, vodili smo računa o teritorijalnoj zastupljenosti kandidata.  Imali smo u vidu prioritete i planove za naredni period i  prema njima sastavili tim, za koji vjerujemo da ličnim i profesionalnim kvalitetima može da odgovori zahtjevnim zadacima. Nastavljamo sa razvojnim projektima u interesu gradjana Tivta.Svjesni smo da smo pravili i greske koje cemo se truditi da ispravimo. Ovo je pobjednička lista i ubijeđena sam da će građani prepoznati naš doprinos u razvoju Tivta i da će dati glas našoj listi“ – rekla je Laličic s akojom su pored mladih aktivista DPS, na predaji liste bili i njene stranačke kolege – gradonačelnik Tivta Siniša Kusovac i predsjednik lokalnog parlamneta Ivan Novosel.

Izborna lista DPS Tivat – “Zbog Tivta. Za Tivćane!” 

1. Jovanka Laličić
2. Siniša Kusovac
3. Vjekoslav Pasković
4. Ivan Novosel
5. Dr Renata Bergam Grandis
6. Alen Krivokapić
7. Snežan Kovinić
8. Dr. Jadranka Reković Kašćelan
9. Jovanka Vujačić
10. Zvonimir Dubravčić
11. Vlado Đukić
12. Julija Samardžić
13. Marko Ćeranić
14. Mile Ćosović
15. Sanja Francesković
16. Zoran Barbić
17. Vlado Biočanin
18. Marija Marović Babović
19. Nikola Popović
20. Dubravka Koparan
21. Željko Tomanović
22. Valentina Radonjić
23. Nevenka Saveljić
24. Ivica Petalas
25. Snežana Vukojević
26. Miloš Popivoda
27. Jozo Božinović
28. Melita Ramljak Ciko
29. Ljuljeta Vučković
30. Miroslav Sindik
31. Nikola Došljak
32. Dino Jonuz

„GORAN BOŽOVIĆ – ČASNO I ODGOVORNO ZA BOLJI TIVAT“

Izbornu listu danas je predala i grupa birača na čelu sa Goranom Božovićem, diplomiranim psihologom. Oni ćena lokalnim izborima  nastupiti na listi koja nosi naziv „GORAN BOŽOVIĆ – ČASNO I ODGOVORNO ZA BOLJI TIVAT“.

Goran Božović

„Ponosan sam na iskazanu građansku hrabrost ove grupe birača koja je bez ličnih materijalnih interesa spremna da podrži časnu borbu za rad u najboljem interesu grada i građana naše lokalne zajednice. Na izbornoj listi se nalaze dobronamjerni, časni i slobodni ljudi, koji imaju dostojanstvo i hrabrost iskazati svoje mišljenje, u ambijentu koji je preplavljen korupcijom, partitokratijom, kupovnom glasova, ucjenama, pristicima i ostalim nečasnim radnjama kojima trenutna vlast oduzima dostojanstvo pojedincu“- naglasio je Božović, istakavši da njihova izborna lista predstavlja Tivat u malom.

„Imamo listu na kojoj je 40 procenata pripadnica ljepšeg pola, kao i 40 posto mladih kandidata starosti do 30 godina. Imamo kandidate sa visokim obrazovanjem, preduzetnike, pomorce, zanatlije i službenike. Tu su i penzioneri sa ogromnim iskustvom i raznim društveno-političkim angažmanima koji garantuju ozbiljnost i mudrost našeg djelovanja. Ličnim integritetom i kompetencijama, uz ozbiljan program i odlučnost u djelovanju činimo ozbiljnu grupu građana koja zaslužuje povjerenje i šansu građana Tivta“- istakao je Božović.

Dodao je da će u fokusu interesovanja ove grupe birača biti „isključivo lokalne teme, bez opterećenosti visokom politikom koju nameće neodgovorna vlast i stvara ozbiljne probleme kompletnoj državi.“

„Imamo ozbiljan i realno ostvariv program koji ćemo prezentovati građanima Tivta u narednom periodu. Zalagaćemo se za realizaciju projekata kojima će se istinski poboljšati kvalitet života građana u Tivtu, kako bi to bila realnost umjesto neumjesne poštapalice sadašnje vlasti. Borićemo se odlučno protiv korupcije i patitokratije. Odgovornost, profesionalnost, i efikasnost moraju biti osnovne odlike lokalne uprave u  Tivtu. Borićemo se časno i odgovorno za bolji, naš Tivat“ naglasio je Božović.

Zadovoljan je kaže, što je naišao na razumijevanje rukovodstva Crnogorske, koja zbog nedavne promjene rukovodstva i fokusiranosti na parlamentarne izbore ne učestvuje na loklanim izborima, ali koja je ipak „uspjela očuvati jedinstvo, pokazavši širinu koja je jedinstvena na političkoj sceni Crne Gore.“

„Razumijevajući da kao društveno odgovoran građanin imam potrebu voditi računa o gradu u kom živim, dobio sam odriješene ruke da djelujem prema sopstvenoj savjesti i da nestranački aktivno učestvujem na izborima u Tivtu. To pokazuje istinsku demokratičnost i autonomnost djelovanja pojedinaca u Crnogorskoj, kao i obzir prema specifičnosti situacije. Dakle, izlazimo na izbore kao grupa odgovornih građana koja se okupila da djeluje lokalno kao građanska lista za Tivat. Bojkot na lokalnom nivou smatram potpunim promašajem, jer to predstavlja neodgovornost prema građanima Tivta, kao i odliku slabosti i kukavičluka. Iako u ogromnoj mjeri u neregularnom ambijentu, ovi izbori ipak predstavljaju šansu da se promjeni užasno štetna i neodgovorna vlast u Tivtu. To je za Tivat najbitnije. Građani to razumiju i neće se predati bez borbe“ -zaključio je Božović.

GORAN BOŽOVIĆ – ČASNO I ODGOVORNO ZA BOLJI TIVAT

1.Goran Božović
2. Igor Uhrin
3.Valentina Božović
4.Andrija Rašica
5.Dragutin Horvat
6.Zorica Lasić
7.Lazar Božović
8.Toni Petković
9.Savo Čelanović
10.Maja Milović
11.Aleksandar Batuta
12.Stevo Božović
13.Jelena Prelević
14.Ljubomir Tufić
15.Ljiljana Mitrović
16.Vladimir Bauk
17.Tamara Milović
18.Jovan Kraljević
19.Sonja Đurović
20.Mišel Horvat
21.Branka Božović

Predata i izborna lista Hrvatske grašanske inicijative (HGI)

predaja liste HGI

OIK Tivat oko 15 sati izbornu listu je predala i Hrvatska građanska inicijativa.

Lista nosi naziv „HGI.Svim srcem za Tivat!“ a predao ju je njen nosilac, predsjednik HGI Adrijan Vuksanović.

„Ulazimo mirni i spremni u ovu izbornu utakmicu, uvjereni da ce građani prepoznati naš rad i da će omogućiti naše dalje političko djelovanje. I ne samo to, nego da će naša politička pozicija biti osnažena kako bi mogli nastaviti sa svojim političkim, društvenim i svakim drugim djelovanjem. Sve sto radimo, radimo za dobro Hrvata i svih drugih dobronamjernih građana Tivta“ – poručio je Vuksanović.

Uz njega i stranačke aktiviste HGI-ja, na predaji liste u OIK-u bio je i potpredsjednik HGI i potpredsjendik Opštine Tivat Ilija Janović.

„HGI.Svim srcem za Tivat!“

  1. Adrijan Vuksanović
  2. Ilija Janović
  3. Sandra Krstović
  4. Tanja Grabić
  5. Mato Krstović
  6. Mirjana Nikolić
  7. Anto Perčin
  8. Miroslav Franović
  9. Aida Petković
  10. Zvonimir Deković
  11. Srećko Tripović
  12. Ana Vuksanović
  13. Mladen Božinović
  14. Nenad Brkan
  15. Iva Petković
  16.  Danijel Dado Radošević
  17. Darija Žegura
  18. Josip Počanić
  19. Vido Matković
  20. Ana Lasić
  21. Gajo Kovačević
  22. Marijana Belan
  23. Davor Kaštelanović
  24. Gracija Škanata
  25. Mladen Perušina
  26. Sonja Ivić
  27. Marijo Golub
  28. Miroslav Sindik
  29. Dražen Perak
  30. Zlatko Krasan
  31. Zvonko Perušina
  32. Valentina Andrić
Izvor:S.L

Najčitanije