20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

“Oldtimer cabrio rally” u Budvi

Old tajmeri u Budvi

Budva je u subotu bila domaćin Trećeg međunarodnog “Oldtimer cabrio rally” skupa koji je okupio oko četrdeset učesnika, vlasnika vozila marki Porsche, Ferrari, Mercedes, ali i “bube” i “golf”-ova.

Ljubitelji oldtajmera bili su u prilici da uživaju u ovoj nesvakidašnjoj “izložbi” a automobili su bili parkirani na trgu ispred Starog grada, zatim ispred Svetog Stefana odakle se kolona uputila ka Petrovcu gdje su oldtajmeri bili parkirani na šetalištu ispred restorana “Katič”, nakon čega su se vratili ispred zidina Starog grada u Budvi, odakle su se uputili ka Tivtu.

Iva Bajković iz Turističke organizacije Budva kazala  je da je ovo  poseban događaju za Budvu, jer izložbe ovog tipa imaju veliki turistički potencijal za destinaciju.

Old tajmeri u Budvi

“Na naše veliko zadovoljstvo ove godine ugostili smo veliki broj učesnika koji su se predstavili u našem gradu, Svetom Stefanu i Petrovcu. Posjetioci su sa oduševljenjem gledali u automobile, a ovo je samo jedan od  načina da se oldtajmeri sačuvaju od zaborava. Naša Turistička organizacija organizuje brojne događaje kao što je ovaj danas, jer su oni u svakom smislu bitni za sami grad, kao i za turističku ponudu”, rekla je ona.

Bajković je kazala da u Budvi trenutno boravi oko 22.000 turista kako iz regiona tako i iz Evrope, te istakla da se nadaju još boljoj sezoni.

Glavni organizator manifestacije, Enriko Sforca kazao je da mu pričinjava posebno zadovoljstvo što su izmamili osmijehe ovim skupom, i da je to jedini cilj ove manifestacije.

Old tajmeri u Budvi

“Mi volimo da obilazimo atraktivna mjesta, a Budva je idealna za ovakva okupljanja. U karavanu je 40 kabrio oldtajmer vozila a najstarije je vozilo iz 1954. godine,”, kazao je on.

Sforca je istakao da je ljubav prema oldtajmerima nešto posebno, te da na pomenutom skupu nije bilo automobile mlađeg od 1992.godišta.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije