17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat – Planom podsticajnih mjera podržano 14 oblasti iz poljoprivrede

Maslinjak Foto Miko Djuričić, Turistička org. Tivat

Sekretarijat za privredu Opštine Tivat, u skladu sa Odlukom o podsticajima u razvoju poljoprivrede, objavljuje Plan podsticajnih mjera za 2023. godinu.

Planom je obuhvaćeno 14 oblasti, u okviru kojih će se raspoređivati sredstva za poljoprivredu, i to za:

Ruralni turizam, podršku razvoju voćarske i vinogradarske proizvodnje, podršku razvoju maslinarstva, povrtarske i cvjećarske proizvodnje, pčelarstva, stočarstva, podršku razvoju organske poljoprivrede, unapređenju seoske infrastrukture, unapređenju manifestacija i promociji ruralnog područja i poljoprivrede, podršku razvoju ribarstva i marikulture, korisnicima staračke naknade, unapređenju lovstva, podršku održivom upravljanju zelenim otpadom iz poljoprivredne proizvodnje, pošumljavanje po principu agrošumarstva.

Plan je donešen uz konsultacije i predloge udruženja čija je oblast uglavnom poljoprivreda. Za ovu godinu planirana sredstva za poljoprivredu iznose 45.000 eura. U okviru gore navedenih mjera, u narednom periodu raspisaće se Javni pozivi kojima će se detaljno opisati uslovi korišćenja, kao i rokovi predaje zahtjeva i ostale procedure realizacije.

Sve informacije mogu se dobiti u Sekretarijatu za privredu u kancelariji broj 17, na telefon broj 661347 i na mail privreda@opstinativat.me.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije