21 C
Kotor

Slušaj online radio

Opštine Herceg Novi i Centar Sarajevo: Saradnja koja će tek donijeti korist za stanovnike oba grada

SA / HN

Predsjedavajući Opštinskog vijeća Centar Sarajevo, Sejad Đozo boravio je tokom prethodne sedmice u Herceg Novom, gdje je sa predsjednikom Skupštine opštine Herceg Novi, Ivanom Otovićem i potpredsjednikom Opštine, Mirkom Musturom razgovarao o revitalizaciji hotela “Plaža” u Zelenici, te mogućnostima turističke, privredne i kulturne saradnje.

Nakon okončanja imovinsko pravnog spora otvaraju se mogućnosti planiranja, investiranja i revitalizacije hotela koji se sada nalazi u zapuštenom i nefunkcionalnom stanju. Do tada, opštinske komunalne službe će pojas oko hotela održavati čistim i urednim, a prve aktivnosti po tom pitanju planirane su već za sledeću sedmicu, istaknuto je tokom sastanka predstavnika opština koje su još 1977. godine uspostavile bratske i prijateljske veze potpisivanjem Povelje o trajnoj prijateljskoj saradnji.

Obje strane saglasne su se da će hotel u perpsektivi biti novi simbol prijateljstva i osnova za osnaživanje saradnje dva grada, te da će generacije građana Sarajeva i Bosne i Hercegovine biti u mogućnosti da svoje ljetnje odmore provode u Herceg Novom.

Najčitanije