21 C
Kotor

Slušaj online radio

Šarena jaja obradovala korisnike Psihijatrijske bolnice u Kotoru

Specijalna bolnica za Psihijatriju Kototru

Paketići sa obojenim jajima i slatkišima, koje su svojim sredstvima obezbijedile, ofarbale i sa pažnjom upakovale članice dobrovoljnog udruženja Kolo srpskih sestara Kotora, obradovali su drugog dana Vaskrsa i korisnike -pacijente Specijalne bolnice za psihijatriju u Dobroti. Podijelili su ih lično sveštenici Kotorske parohije- Nemanja Krivokapić i Milivoje Bakić, te Dragoslav Vasiljević, predsjednik Bratstva pravoslavne omladine „Sveti Luka“. Oni su, za razliku od perioda zatvaranja u vrijeme pandemije „kovida“, kada im je bio zabranjen pristup korisnicima, sada imali priliku da ih posjete i lično im uruče skromne pakete.

-Nije toliko važna sadržina poklona, bitno je da smo farbana jaja i kolače tim ljudima uručili lično. Pripremili smo 260 paketića sa farbanim jajima, kolačima i sve podijelili pacijentima SBP. Posjetili smo ih od odjeljenja do odjeljenja, sa svakim se rukovali i čestitali im Vaskrs, kazao je protojerej Nemanja Krivokapić, arhijerejski namjesnik kotorsko-tivatski, za Boka news.

Ispred jednog od odjeljenja / [podjela paketića uskrsnih

U sklopu kuhinje SBP takođe su pripremljena i podijeljena uskršnja jaja, ali ova, koja tradicionalno redovno donose iz crkve, imaju posebno značenje za korisnike i zbog toga ih naročito raduju ove posjete drugog dana Vaskrsa.

Izvor:M.D.P.

Najčitanije