24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Osnivanje Parking servisa u Kotoru je prioritet

Kotor – foto Boka News

Prioritet svih budućih vlasti u Kotoru je osnivanje preduzeća Parking servis, čime bi se konačno riješio problem korišćenja javnih površina, ocijenio je za Dan načelnik kotorske Komunalne policije Zoran Vučinović.

On ističe da je izrađen elaborat koji je pokazao opravdanost osnivanja tog preduzeća, ali i da je bilo potrebno donošenje odgovarajućih odluka kako bi se taj postupak sproveo u djelo.

Ukazavši da se javne površine u Kotoru sada koriste bez ikakve kontrole, apostrofira da korist od njihove upotrebe treba da ima onaj ko ih održava, dakle grad.

“Preduzeće parking servis prvenstveno bi regulisalo sve parking prostore i parking mjesta na teritoriji opštine, kao i nepropisno parkiranje koje je prisutno u Kotoru, jer sada imamo anarhiju gdje ljudi zloupotrebljavaju i koriste javne površine na razne načine. Parking služba kontroliše prije svega da li vi plaćate korišćenje određenog prostora, a takođe bi preduzeće imalo i specijalno vozilo za odnošenje nepropisno parkiranih automobila, tzv. pauk, ali i pomoćno sredstvo, tzv. kandže. U Kotoru takođe imamo problem parkiranja oko stambenih zgrada”, naglašava Vučinović uz podsjećanje da ovakva preduzeća funkcionišu u susjednim opštinama, u Herceg Novom i Tivtu.

Najčitanije