22 C
Kotor

Slušaj online radio

Otočani u nevjerici: ‘Izlovljavaju ogromne količine ježeva i krcaju ih u hladnjače slovenskih registarskih oznaka, na stotine kašeta su izvadili!‘

pag-jezevi

Stanovnici otoka Paga proteklih dana su u čudu i nevjerici – njima nepoznati ljudi s nekoliko brodova izlovljavaju morske ježeve, krcaju ih u hladnjače slovenskih registarskih oznaka i odvoze, piše Kalelargainfo.

Redakciji portala Kalelargainfo obratio se stanovnik mjesta Šimuni na Pagu, Šime Prtorić, koji je, zgrožen onim što vidi, pokušao napraviti nekoliko snimki i alarmirati javnost. Međutim, lovci na ježeve prijavili su ga policiji.

– Policajci su me kontaktirali nakon njihove prijave, ali sam im objasnio da danima gledam kako izlovljavaju ogromne količine ježeva. To stvarno ne može biti normalno, na stotine kašeta ježeva su izvadili. Takvo nešto mora ostaviti negativnog traga, to je devastacija! Policajac mi je rekao da će obavijestiti ribarskog inspektora, a je li netko nešto poduzeo, nemam informaciju. Oni s tri broda tamo vade ježeve. Ne znam što s njima rade, vjerojatno ih prodaju nekome, nekim restoranima vani. Volio bih da se ovo istraži i provjeri, ne vjerujem da je u skladu sa zakonom – kazao je stanovnik Šimuna za Kalelargainfo.

Najčitanije