21 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvaranje luka za kruzere u Crnoj Gori

Boka Kotorska – foto Boka News

Od 10. aprila luke će ponovno biti otvorene za prijem kruzera i njihovih putnika. Uslov za ulazak stranaca su negativan PCR test koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 72 sata ili uz pozitivan rezultat serološkog testa – antitijela klase IgG, koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 30 dana ili uz dokaz da su najmanje sedam dana prije ulaska u Crnu Goru vakcinisani sa drugom dozom vakcine protiv novog koronavirusa, koji je izdat od ovlašćene zdravstvene ustanove.

Podsjećamo, crnogorski državljani i državljani Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova i Albanije ulaze u našu zemlju bez ikakvog uslovljavanja.

Za građane Ulcina, Bijelog Polja, Cetinja i Bara će ponovo biti dozvoljen međugradski saobraćaj radnim danima, dok zabrana napuštanja opština stanovanja vikendom ostaje na snazi za cijelu Crnu Goru.

U četiri pomenute opštine, moći će da rade i tržni centri, štandovi, tezge, kladionice, fitnes centri i teretene, a dozvoljava se i rad unutrašnjosti ugostiteljskih objekata gdje za jednim stolom može boraviti maksimalno četiri osobe. Relaksacija mjera najavljena je i u Nikšiću i Šavniku gdje je dozvoljeno otvaranje bašti ugostiteljskih objekata uz maksimalno dva gosta za stolom.

U cijeloj državi dozvoljen je boravak u parkovima i javnim površinama za rekreaciju. Od 12. aprila najavljen je povratak polumatiranata i maturanata u školske klupe.

Najčitanije