16.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Paraglajding kao promoter ljepota Boke

Paraglajding je jedan od najatraktivnijih načina za doživjeti svu  ljepotu vizura Boke Kotorske i njenog zaleđa, potvrdilo se i protekle subote na III „Paraglajding dan“, održanom u organizaciji

Paraglajding saveza Crne Gore i Paraglajding kluba „Adriafly“.

Podršku u organizaciji događaja pružili su  Turistička organizacija Herceg Novi, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, kao i „Aeroklub Trebinje“. Uz 5 tandem pilota, u „Paraglajding danu“ je učestvovalo 15 solo pilota iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Rusije.

Događaj je održan u praktično ljetnim uslovima, sa čak i pre-stabilnim uslovima, jer određena količina vjetra potrebna za sam uzlet. Sa druge strane se ukupno vrijeme pogodno za polet znatno povećalo, sve do kasnih popodnevnih sati, tako da je ovog puta svoju priliku da polete u tandemu uspjelo da iskoristi 20 prijavljenih građana.

Naime, interesovanje uvijek nadilazi mogućnosti realizacije u jednom danu, ali Adriafly je otvoren za dogovor ne samo ovom prilikom, već i tokom čitave godine. Paraglajding dan je iskorišćen za  dodatno predstavljanje mogućnosti poletišta „Dizdarica“, kao i najnovijih radova koji su izvedeni u cilju poboljšavanja uslova i sigurnosti. U sklopu poletišta je i vidikovac na platformi, koji je otvoren za sve građane.

Zanimljivo je za napomenuti, a i sve je traženije, da vidikovac ima obezbijeđen sopstveni free WIFI. Podršku u gradnji vidikovca klub „Adriafly“ je dobio od NTO i MORT-a, kao od firme “Danpe Commerce” tokom samih radova. Oficijelno sletište, vezano za poletište „Dizdarica“, nalazi se u Kutskom polju, pokraj fudbalskog terena. Let između ovih tačaka traje od 20 minuta pa na više, u zavisnosti od vremenskih uslova, kazali su nam iz Paraglajding klub „Adriafly“.

Najčitanije