11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

P(i)jat od žućenice u znak zahvalnosti

Žućenica fest 2018.

U okviru tradicionalne međunarodne gastro-manifestacije „Žućenica fest“ a umjesto centralnog popularnog programa ”P(i)jat od žućenice” koji je u svom klasičnom obliku otkazan zbog mjera na spriječavanju šurenja koronavirusa’, u četvrtak, 4. juna, na terasi hotela “Tivat” na Seljanovu odnosno u prostorijama Službe zaštite i spašavanja, biće održana degustacija jela od žućenice i na taj način obilježena uspješna borba protiv koronavirusa.

Saopšteno je to danas iz Opptine Tivat koja je inače, suorganizator “Žučenica festa” uz idejnog tvorca ove manifestacije – NVO Organizacija žena Tivta.

“Biće to prilika da se uz žućenicu, zahvalimo predstavnicima institucija i kolektiva koji su doprinijeli ublažavanju posljedica koronavirusa, izolacije i drugih problema s kojima su građani Tivta bili suočeni više od dva mjeseca. Susret uz sto bogat jelima od žućenice i njihovim recepturama iskoristiće se i za foto i filmsku priču, koju će ekipa Turističke organizacije Tivat plasirati u narednom periodu na svom sajtu i društvenim mrežama pod zajedničkim nazivom Žućenica fest doma”- kazala je Blaženka Vučurović iz Organizacije žena Tivat, koja je sa Turističkom organizacijom stoji iza događaja.

Na događaju čiji je pokrovitelj Opština, se očekuju predstavnici organa, službi, institucija, ustanova i preduzeća i medija jer je njihov rad tokom dva mjeseca epdiemiološke krize bio izuzetan.

Otvaranje Pina i Žućenica fest 2015.

“P(i)jat od žućenice”, kao centralni i najpopularniji program “Žućenica festa” u kome učestvuje više od 20 izlagača i više stotina posjetilaca, ove godine priređuje se na specifičan način, kako bi organizatori obezbijedili kontinuitet manifestacije, ispoštovali mjere NKT-a i ujedno se zahvalili Opštinskom timu za zaštitu i spašavanje.

Kako je dogovoreno s predstavnicima Turističke organizacije i Opšine Tivat, u okviru “Žućenica festa” do kraja novembra biće organizovano nekoliko manjih programa sa degustacijom jela od žućenice te program ‘’Još jedna priča” koji će biti posvećen 30. godišnjici osnivanja Organizacije žena Tivat, kao prve nevladine ženske organizacije u Crnoj Gori.

Izvor:S.L

Najčitanije