14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Planina Vojnik gori, kontrole pojačane: “Osnovano sumnjamo da je požar podmetnut”

Požar planina Vojnik NK

Već tri dana je aktivan požar na planini Vojnik, na nepristupačnom terenu, a u gašenju nikšićkim vatrogascima-spasiocima pomažu mještani, zaposleni u Upravi za šume, a pomoć je stigla i iz vazduha – od Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

”Osnovano sumnjamo da je požar, koji je na nepristupačnom terenu i širi se, podmetnut. Naši vatrogasci-spasioci su neprekidno na terenu s mještanima koji su se organizovali na potezu zvanom Gola strana, kod katuna Stojanovića”, kazao je komandir nikšićke Službe zaštite i spasavanja Slavko Tadić.

Apelovao je na građane da vode računa o zabrani paljenja vatre na otvorenom i istakao da su u saradnji s policijom pojačali kontrole.

”Svakodnevno imamo po desetak požara, u prigradskim naseljima i rubnom pojasu opštine. Pojačaćemo kontrole zajedno s Upravom policije, a građane pozivamo da, ako primijete nešto sumnjivo, kontaktiraju s nama ili Upravom policije”, poručio je Tadić.

Juče su nikšićki vatrogasci-spasioci, zajedno s kolegama iz Danilovgrada, uspješno izvukli D. V. iz Dervente, iz provalije duge četrdesetak metara, u blizini Donjeg manastira Ostrog.

Nakon poziva u pomoć iz Službe zaštite su uspjeli da stupe u kontakt s državljankom Bosne i Hercegovine, koja im je u telefonskom razgovoru kazala da sumnja da je u nezgodi slomila nogu i da ima posjekotine na glavi.

”U intervenciji je učestvovalo šest vatrogasaca-spasilaca, kao i vatrogasci iz Danilovgrada. Žena je zatečena u svjesnom stanju s povredama glave i donjih ekstremiteta. Alpinističkom opremom je izvučena iz provalije i predata ekipi hitne pomoći”, kazao je “Vijestima” Goran Tripković iz nikšićke Službe zaštite i spasavanja.

Najčitanije