16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Počelo emitovanje nagledanijeg švedskog TV show-a “Masternas mastare“, koji je sniman u Boki Kotorskoj

Competition for Elina Oberg, NIls van der Poel, Johan Wissman and Klara Svensson photo Janne Danielsson SVT

Početko mjesca marta na švedskoj nacionalnoj televiziji počelo je emitovanje tv rijalitija “Masternas mastare“ koji je ujedno jedan od najpopularnijih tv programa u Švedskoj, sa oko dva miliona gledalaca po epizodi.

Cjelokupna TV sezona od 10 epizoda koja se sada emituje, snimana je u Crnoj Gori, na teritoriji Boke Kotorske, odnosno Kotora, Tivta i Herceg Novog. TV Show je sniman na više lokacija na teritoriji Kotora:  u Starom gradu i gradskim zidinama, tvrđavi Goražda, Dobroti (Sv.Stasije), Ledenicama iznad Risna, Gospi od Škrpjela u Perastu i Crkvicama.

Emitovanje TV show-a “Mästarnas mästare” počelo je 05.03.2023.godine na prvom programu nacionalne televizije SVT. Prva epizoda emitovana je u nedjelju u 20 sati, a prema informacijama preuzetim od SVT-a, prva epizoda bilježi oko 1.300.000 gledalaca ili 54% ljudi koji su u tom momentu gledali TV u Švedskoj. Osim direktnog emitovanja nedjeljom u 20 sati, pomenuti serijal je dostupan na online streaming servisu SVT Play.

Snimanje 15. sezone serijala podržale su Opština Kotor i Turistička organizacija Kotor.

Emitovanje tv show-a koji bilježi izrazito veliku gledanost je od izuzetnog promotovinog značaja za Crnu Goru, Boku i Kotor kada je u pitanju tržište Skandinavije.

Sam koncept TV show-a je takmičarski a učesnici show-a su najpoznatiji švedski sportisti koji se međusobno takmiče na raznim sportskim poligonima izgrađenim na atraktivnim lokacijama. Voditelj ovog popularnog TV Showa je Michael Leijnegard, poznati novinar i voditelj švedske nacionalne televizije. Osim samog takmičenja, voditelj prezentuje zanimljive činjenice i podatke iz zemlje u kojoj se odvija takmičenje.

Najčitanije