20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Počinje big game ‘Komiža 2018’

Big game fishing

Nakon jednogodišnje pauze, zaljubljenici u ribolov na velike trofeje, velike tune, iglune i iglane vraćaju se u Komižu.

Ovogodišnje međunarodno nadmetanje u big game ribolovu “Komiža 2018.” održat će se od danas do nedjelje, pa će popularna viška ribarska luka ponovno biti stjecište ribolovaca. Očekuje se flota od 40 brodova, odnosno posade iz 10 zemalja koje će tijekom tri ribolovna dana pokušati uloviti morske grdosije, a oni najuspješniji izborit će i vizu za odlazak na svjetsku smotru dogodine u Kostariku. – Komiški akvatorij je odličan za lov na tune, pa svi s nestrpljenjem čekaju spuštanje udica. Osim zbivanja na moru, gdje će se ribolovci pokušati uloviti i najveći, trofejni primjerak tune, pripremili smo i odličnu zabavu na kopnu. Ne samo za sudionike našeg big game nadmetanja, već i za goste i domaće. Imat ćemo i brojne koncerte, festival hrane te degustaciju na rivi za sve – najavio je Tonči Božanić zanimljive događaje u ime organizatora.

Sve će početi današnjim okruglim stolom na temu “Big game ribolov – nova turistička ponuda, stanje i perspektive”, te svečano otvorenje manifestacije koju će otvoriti ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Slijedi koncert klape “Intrade”, a četvrtak, petak i subota su tri ribolovna dana po sljedećem oraru: u 8 sati je start i isplovljavanje na pučinu, ribolov je od 9 do 17 sati, vaganje ulova na rivi u 18.30 sati, te u 21 sat zabavni program.

U četvrtak će za pjesmu i ples zaduženi biti “Disco inferno magic band”, a u petak grupa “Kopito”. Subota je rezervirana za dodjelu nagrada i proglašenje pobjednika, nakon čega slijedi fešta uz Gorana Karana i grupu “Vagabundo”.

Uz još jednu zanimljivost – u subotu ujutro će na more i najmlađi, u svoj ribolov i to kančanicom! U “Little gameu” će se okušati djeca do 14 godina, loveći naravno iz komiškoga tradicijskoga ribarskog broda – falkuše!

Najčitanije