21.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Podrška Opštine Tivat učenicima i studentima

Podrška Opštine Tivat učenicima i studentima

U susret predstojećoj školskoj i studijskoj godini, Opština Tivat nastavlja sa pružanjem podrške tivatskim učenicima i studentima. Udžbenici za učenike prvog, drugog i trećeg razreda osnovne škole, za čiju nabavku je uloženo 24.521,73 €, stigli su juče u Osnovnu školu „Drago Milović“.

To nije jedini vid podrške koju naša lokalna uprava pruža u oblasti obrazovanja. Opštinski Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti obezbijedio je i ove godine simbolične poklone za đake prvake. Učenici RE populacije kao i djeca-korisnici prava na materijalno obezbjeđenje dobiće besplatne udžbenike kao vid podrške nadležnog ministarstva, što je i dosadašnja praksa. Opština Tivat svake godine subvencionira prevoz učenika i obezbjeđuje sredstva za prevoz učenika i predškolaca RE populacije.

Nadležni sekretarijat tokom narednog mjeseca objaviće Konkurs za dodjelu stipendije za studijsku 2020/21.godinu. Visina stipendije za studente koji su ostvarili prosječnu ocjenu od 9,50 do 10, kao i za nosioce diplome „Luča“ iznosi 100,00 €, dok studenti koji su ostvarili prosječnu ocjenu od 9,00 do 9,50 primaju 70,00 € mjesečno.

Pored toga,  najbolji studenti,  koji su na kraju studija ostvarili prosječnu ocjenu ne nižu od 9,50 imaće pravo da se prijave na Konkurs za dodjelu studentske nagrade za 2020.godinu, koji će biti objavljen u novembru. Visina novčane nagrade jednaka je visini prosječne zarade u Crnoj Gori.

Kao i prethodnih godina, a u skladu sa epidemiološkom situacijom, Opština planira da podrži i brojne aktivnosti vaspitno-obrazovnih ustanova, kao i da pruži finansijsku podršku talentovanim učenicima.

O načinu i terminu distribucije udžbenika za prvi,drugi i treći razred, roditelji kao i učenici biće blagovremeno obaviješteni.

Najčitanije