20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Pogoršalo se zdravlje kraljice Elizabete, obitelj požurila u Škotsku

kraljice Elizabet

Članovi obitelji Elizabete II. stigli su u četvrtak Škotsku kako bi bili uz 96-godišnju kraljicu nakon vijesti da su liječnici zabrinuti za njezino zdravlje, zbog čega je i BBC je prekinuo emitiranje redovnog programa te kažu kako se “nešto ozbiljno događa”.

Kraljica, najdugovječnija britanska vladarica i najstariji monarh na svijetu, od kraja prošle godine pati od onoga što je Buckinghamska palača nazvala “epizodnim problemima kretanja”.

– Nakon nove procjene jutros, kraljičini liječnici su zabrinuti za zdravlje Njezinog Veličanstva i preporučili su da ostane pod liječničkim nadzorom, stoji u priopćenju palače.

U Balmoralu s u prijestolonasljednik princ Charles, vojvoda od Yorka princ Andrewgrof i grofica od WessexaEdward i Sophie i princeza Anne.

Uz baku je ili tek treba stići stariji Charlesov sin, princ William.

Njegov brat princ Harry sa suprugom Meghan otputovat će u dvorac Balmoral u Škotskoj kako bi bili s kraljicom Elizabetom nakon vijesti o njezinom lošem zdravstvenom stanju, rekao je glasnogovornik para.

Prošlog listopada Elizabeth je provela noć u bolnici i od tada je bila prisiljena smanjiti svoje javne angažmane. U srijedu je otkazala virtualni sastanak s ministrima nakon što su joj liječnici savjetovali mirovanje.

Ranije ove godine kraljica Elizabeta proslavila je 70. godina na prijestolju.

BBC o kraljičinu zdravlju: Nešto se ozbiljno događa

Pomno odabrane riječi u izjavi kraljevske palače o narušenom zdravlju kraljice Elizabete II. daju naslutiti “da se nešto ozbiljno događa”, rekao je u četvrtak za BBC Richard Sumner, bivši izvjestitelj iz Buckinghamske palače.

– Palača uvijek daje šture, ublažene izjave i zbog toga sam od početka sumnjao da je riječ o nečemu više osim problema s kretanjem. Osim što je u pitanju visoka dob kraljice, moguće je postoje i drugi složeni medicinski problemi, rekao je Sumner.

– Prirodno je da osoba od 96 godina ne može imati zdravlje 25-godišnjaka. Nadajmo se da je to prolazna oluja koju je moguće prebroditi no sudeći prema pomno odabranim riječima Palače nešto se ozbiljno događa, rekao je Sumner.

Britanska premijerka Liz Truss rekla je da će cijela zemlja biti “duboko zabrinuta” za zdravlje kraljice Elizabete nakon što su liječnici rekli da bi kraljica trebala ostati pod liječničkim nadzorom.

– Cijela će zemlja biti duboko zabrinuta ovim vijestima iz Buckinghamske palače, rekla je.

– Moje misli – i misli ljudi širom našeg Ujedinjenog Kraljevstva – u ovom su trenutku s Njezinim Veličanstvom Kraljicom i njezinom obitelji, istaknula je.

Britanski parlament u svojim je mislima i molitvama s kraljicom Elizabetom nakon vijesti da su liječnici zabrinuti za njezino zdravlje, rekla je predsjednica Lindsay Hoyle u parlamentu u četvrtak.

– Znam da govorim u ime cijelog Doma kada kažem da šaljemo sve najbolje želje Njezinom Veličanstvu kraljici, rekla je Hoyle.

Izvor:HRT-Hina
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije