16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Rekonstruisano igralište na Seljanovu opremljeno najsavremenijim spravama – uloženo preko 50.000 eura

Otvaranje dječijeg igrališta

Opština Tivat realizovala je radove na sanaciji i opremanju dječijeg igrališta na Seljanovu. Investicija je vrijedna preko 50 hiljada eura a radove je Komunalno d.o.o. Tivat

Igralište je svečano otvorio  predsjednik opštine Tivat, Željko Komnenović najavljujući nastavak ulaganja u dječije i infrastrukture za mlade.

“Zamisao lokalne uprave od početka je da se urede dječija igrališta ne samo u ovom dijelu Tivta, na Seljanovu nego i šire. Danas smo otvorili najveće igralište u ovom dijelu grada. U opremanje ovog igrališta uložili smo preko 50 000 eura, opremljeno je najsavremenijim spravama. Vidim da su djeca oduševljena što me posebno raduje”, kazao je Komnenović.

On je podsjetio da je Opština u saradnji sa Ministarstvom sporta kod Osnovne škole “Drago Milović” uredila rukometni teren te da će uskoro krenuti i sanacija odbojkaškog terena kod osnovne škole a da se pri kraju sa radovima na uređenju terena kod osnovne škole u Donjoj Lastvi.

“Važno je da su najmlađi sugrađani zadovoljni i da imaju odgovarajuća igrališta na kojima provode svoje vrijeme. Isto tako je važno da pozovemo sve da čuvaju ova igrališta s obzirom da smo primijetili da ima određenih oštećenja na njima”

Komnenović ističe da je sada u fokusu opremanje terena FK “Arsenal” u parku te da se nada da će se to realizovati u saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore.

“Sutra dolaze projektanti koji treba da daju smjernice kako da se teren uredi. Stiže nova podloga, kao i reflektori i pomoćne prostorije obzirom da ovaj klub okuplja preko 300 mališana u gradu što je jedna izuzetno lijepa i pozitivna priča”.

Komnenović je poručio da će lokalna uprava, uprkos brojnim problemima sa kojima se suočava i političke, društvene, budžetske blockade, ipak nastaviti sa uređenjima ovih terena.

On je odgovarajući na novinarsko pitanje na koji način će lokalna uprava izaći u susret učenicima srednje škole i da li će se obezbjediti dodatne prostorije, kazao da smatra da je taj problem predimenzioniran.

Otvaranje dječijeg igrališta

“Ovo je više organizacioni problem čije rukovodstvo mora da organizuje smjenski rad. Problem je u tome što oni žele da te smjene budu ravnopravno raspoređene, koliko sam razumio iz reagovanja roditelja. Opština jedino može da ponudi prostor u kome bi dio smjera za programiranje mogao da obavlja dio nastavnog procesa, ali iskreno nedefinisano je to kako bi se odvijao nastavni proces van nastavnog objekta. U svakom slučaju ispred lokalne uprave stojim iza tog obećanja, mi smo u saradnji sa Lušticom Bay obezbjedili 25 računara i opremili kabinete za programiranje”.

Komnenović je podsjetio da je više puta ukazao da je problem sa obrazovnom infrastrukturom alarmantan.

“Sa tim je upoznato i Ministarstvo prosvjete još od pretprošle godine kada je bivša ministarka Bratić obišla te objekte. Upoznat je i novi ministar Vojinović sa tim problemom. Tivat nema dovoljno školskih objekata za učenike. Osnovna škola “Drago Milović” sada ima preko 1800 đaka, SMŠ “Mladost” ima blizu 600 đaka.  Grčevito se borimo da se gradi novi školski objekat u gradu. U pregovorima smo sa Ministarstvom prostornog uređenja, ekologije i turizma da se u DSL u Župa uvrsti mjesto za novu školu koja bi imala kapacitet za oko 600 đaka”, zaključio je Komnenović.

Izvor:CG News

Najčitanije