21 C
Kotor

Slušaj online radio

Policajac preminuo nakon ranjavanja u Igalu

Bolnica Risan - foto Boka News
Bolnica Risan – foto Boka News

Službenik granične policije Milutin Leković (41) preminuo je od posljedica ranjavanja nakon pucnjave koja se dogodila u centru Igala danas oko 14,45 sati. On je podlegao povredama nakon što je operisan u risanskoj bolnici, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se sumnja, njega je iz vatrenog oružja, sa zadnjeg sjedišta policijskog automobila, ranio jedan od troje kosovskih državljana koji su privođeni jer nisu posjedovali identifikaciona dokumenta.

Nakon ranjavanja policajca kosovski državljani su pobjegli, ali su oko 17 sati uhapšeni u Sutorinskom polju.

Iz policije je saopšteno da je oko 14,45 sati, u ulici Sava Ilića u Igalu, prilikom privođenja tri lica koja nijesu kod sebe imala lična dokumenta, jedno od njih iz svog pištolja, u policijskom vozilu, ispalilo hitac u Lekovića i teško ga ranilo. Njemu su se ljekari risanske bolnice više sati borili za život.

Napadači, dvije muške i jedna ženska osoba su nakon napada pobjegli u nepoznatom pravcu. Za napadačima je, kako se navodi, odmah organizovana potjera i uspostavljena blokada grada, kao i šireg pograničnog pojasa prema Hrvatskoj. Osumnjičena lica su locirana na području Sutorine i uhapšena oko 17 sati.

Jedan od njih, muškarac starosti oko 45 godina, prilikom hapšenja potegao je pištolj i uperio ga u policajce izgovarajući pritom prijeteće riječi.

Tada je došlo do razmjene vatre u kojoj je napadač od strane policijskih službenika pogođen iz vatrenog oružja i onesposobljen, dok su druga dva lica, muškarac  i ženska ossoba takođe savladani.

Policija je saopštila da raspolaže podacima o mogućem identitetu osumnjičenih lica i da su u toku aktivnosti na potvrđivanju tih saznanja sa partnerskim službama.

Policija zahvaljuje svim građanima Herceg Novog koji su svojim pozivima davali blagovremene i tačne informacije o napadačima i njihovom pravcu bjekstava.

Uprava policije izrazila je ogorčenost zbog tragične smrti policajca i poručila da će s pažnjom pratiti dalji tok razvoj događaja u krivičnom procesuiranju osumnjičenih lica.

Najčitanije