15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Policija uz pomoć psa Hunta na Karasovićima u vozilu pronašla 11 kilograma heroina

Heroin – foto Hina

U prepravljenom dijelu vozila albanskih nacionalnih oznaka, na graničnom prijelazu Karasovići (CG-HR), policija je u utorak, uz pomoć psa za detekciju droga, pronašla 20 paketa s 11 kilograma heroina, izvijestila je u srijedu Policijska uprava dubrovačko- neretvanska.

Nakon osnovne granične kontrole, granični policijski službenici su profiliranjem putnika u vozilu posumnjali na krijumčarenje droge pa su vozilo i osobe izdvojeni u drugu liniju kontrole.

“Službeni pas za detekciju droga Hunt pozitivno je reagirao na prisutnost droge u središnjem dijelu vozila. Po naloga suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku vozilo je pretraženo te je u prepravljenom prostoru ispod mjenjača brzina i naslona za ruku pronađeno 20 paketa s ukupno 11, 035 kilograma heroina”, navodi se u priopćenju policije.

U vozilu su bili – za upravljačem 30-godišnjak, a kao suputnik 44-godišnjak – oba albanski državljani, koji su uhićeni, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su heroin namjeravali prevesti iz Albanije na zapadnoeuropsko tržište. Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, uz kaznenu su prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

“To je druga velika zapljena droge policijskih službenika Postaje granične policije Gruda na MCGP Karasovići u posljednjih mjesec dana”, izvijestili su iz  policije.

Podsjetili su da su, uz suradnju carinskih službenika, 14. prosinca prošle godine u autobusu albanskih nacionalnih oznaka pronašli 5,4 kilograma heroina i 5,6 kilograma kokaina čije je odredište također bilo zapadnoeuropsko tržište.

Ovom posljednjom zapljenom količina heroina koju je Policijska uprava dubrovačko- neretvanska zaplijenila u posljednje dvije godine popela se na 240 kilograma, naveli su iz policije.

Izvor:Hina
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije