16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Pomorski fakultet Kotor i Pomorski odjel Sveučilišta u Zadru potpisali Ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji

Foto UCG

Pomorski fakultet Kotor nastavlja svoju posvećenost unapređenju obrazovanja pomorskog kadra kroz dinamičnu i inovativnu saradnju. U skladu s tim potpisan je Ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji između Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore i Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru.

Ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji potpisali su dekanica Pomorskog fakuleta Kotor, prof. dr Tatijana Dlabač i rektor Sveučilišta u Zadru, prof. dr. sc. Josip Faričić. Ceremonija primopredaje Ugovora održana je u sklopu III Međunarodne naučne konferencije iz oblasti pomorstva pod nazivom 3rd Kotor International Maritime Conference” (KIMC), koju je organizovao Pomorski fakultet Kotor od 26. do 29. novembra 2023. godine u Kotoru.

Svečanom događaju prisustvovali su članovi Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru, među kojima su doc. dr sc. Ana Gundić, doc. dr sc. Astrid Zekić, red. prof. dr sc. Dino Županović i izv. prof. dr sc. Josip Orović, a na strani domaćina Pomorskog fakulteta Kotor dekanica prof. dr Tatijana Dlabač, prodekanica za međunarodnu saradnju prof. dr Senka Šekularac-Ivošević i prodekanica za razvoj i komunikaciju doc. dr Zorica Đurović.

Potpisani ugovor postavlja temelje za širok opseg institucionalne saradnje, otvarajući prostor za razvoj posebnih programa i modela saradnje koji odražavaju zajedničke interese. Obje strane su  posvećene saradnji s fokusom na unapređenju nastavnog procesa u području obrazovanja budućih pomoraca, podsticanju mobilnosti osoblja i studenata, te podsticanju aktivnosti u okviru naučno-istraživačke djelatnosti.

Ova saradnja označava korak prema globalnom pomorskom obrazovanju i jača mostove između akademskih zajednica u regionu, te se u skladu sa tim nadamo i saradnji na budućim međunardonim projektima i intenzivnoj mobilnosti naših studenata.

Najčitanije