22.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Pomorski policajci spasili posadu s goruće ribarice kod Savudrije

Djelatnici pulske postaje pomorske i aerodromske policije spasili su u četvrtak članove posade ribarice koja se zapalila rano popodne na 700 metara udaljenosti od rta Savudrija, izvijestila je u četvrtak navečer istarska policija, a prenosi Večernji list.

Policijski službenici obavljajući svoje redovne zadatke na policijskom plovilu u Savudrijskoj vali primijetili su ribaricu u plamenu. Odmah su se uputili prema gorućoj ribarici te su članovima posade dobacili aparat za gašenje požara.

Plamen se već razbuktao tako da posada nije uspjela ugasiti vatru pa su policijski službenici prekrcali dvoje članova posade na policijsko plovilo i bez ozljeda ih prevezli do luke Savudrija.

Druga ribarica koja se nalazila u Savudrijskoj vali doteglila je ribaricu u plamenu do savudrijskog lukobrana, gdje su vatrogasci ugasili vatru.

Zapovjednik policijskog plovila Emil Maružin, upravitelj stroja Marko Jakšić i mornar Boris Sabadoš svojom brzom reakcijom spasili su članove posade ribarice i još jednom pokazali kako je primarna zadaća hrvatske policije spašavanje života te da su hrvatski policajci uvijek tu kada je potrebno, ističe u priopćenju PU istarska.

Najčitanije