17 C
Kotor

Slušaj online radio

Poništen tender za procjenu ulaganja u projekat Luštica Bay

Luštica bay – foto Miko Đuričković
Poništen je tender koji je Ministarstvo održivog razvoja i turizma raspisalo u novembru za imenovanje procjenitelja koji je trebalo da utvrdi da li je kompanija Luštica Development ispunila obaveze i uložila planiranih 150 miliona eura u projekat Luštica Bay – proizilazi iz odluke novog ministra Jakova Milatovića čije je Ministarstvo ekonomskog razvoja preuzelo poslove iz oblasti turizma.

Odluka kojom je ova nabavka poništena donijeta je dan prije isteka roka za predaju ponuda, a na portalu javnih nabavki objavljena je sat prije isteka tog roka, jer je, kako se navodi, ocijenjeno da je neophodno bitno izmijeniti tendersku dokumentaciju za posao vrijedan 37.200 EUR.

Prethodno je pet dana prije isteka prvobitnog roka za predaju ponuda, MORT taj rok produžio za deset dana, te promijenio uslov dokazivanja ekonomske i finansijske sposobnosti na način što je umjesto prvobitno traženog ostvarenog profita od 74.000 EUR, predvidio isti iznos, ali za ostvareni promet.

U odluci Milatovića stoji da je komisija za sprovođenje postupka javne nabavke predložila poništenje tendera zbog potrebe za bitnom izmjenom dokumentacije u dijelu projektnog zadataka, metodologije vrednovanja i uslova za učešće. Na ovu odluku eventualni ponuđači imaju pravo žalbe Komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki u roku od deset dana, uz obavezu plaćanja naknade za vođenje postupka u iznosu od jedan odsto od vrijednosti nabavke.

Isti tender bio je raspisan i krajem juna sa vrijednošću od 45.000 EUR, ali je krajem jula obustavljen jer nije dostavljena nijedna ispravna ponuda.

U odluci o obustavljanju navodi se da je komisija utvrdila da je jedina ponuda koja je pristigla i to kompanije VM Kod bila neispravna, jer nije dostavljena garancija ponude u iznosu od dva odsto procijenjene vrijednosti niti dokazi da je revizija sprovedena u najmanje tri srednja ili velika privredna društva, što je traženo tenderskim uslovima.

Najčitanije