20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Posada kruzera Symphony of the Seas spasila putnika koji je upao u more

Symphony of the Seas

Putnik s Royal Caribbeanovog kruzera Symphony of the Seas imao je prilično puno sreće nakon što je tokom plovidbe prošlog vikenda pao u more.

Symphony of the Seas u nedjelju navečer isplovljavao je na transatlantsko krstarenje, premještanje iz Barcelone na Floridu za zimsku sezonu, kada je putovanje oko 23 sata prekinuto zbog osobe u moru. AIS podaci pokazuju da se kruzer smjesta okrenuo kako bi spasio putnika, a ostali putnici podijelili su snimke akcije spašavanja, piše The Maritime Executive.

Putnik je imao prilično puno sreće – unatoč noćnim uvjetima potrage, uspješno je pronađen i izvučen iz mora, samo jedan sat nakon nestanka.

Symphony of the Seas nastavio je svoje komercijalno putovanje, s pristajanjem u Valenciju u ponedjeljak. U Port Everglades trebao bi stići sredinom studenog.

Portal CruiseJunkie, koja prati ovakve incidente na moru, navodi da je do sada ove godine zabilježeno ukupno 16 smrtnih slučajeva u cijeloj kruzing industriji, uključujući i trajekte. Izgledi za preživljavanje pada s visine i duljeg vremena u moru su mali – samo manjina osoba preživi. Na kruzerima Royal Caribbeana ove godine zabilježena su dva slučaja čovjeka u moru: jedan na brodu Spectrum of the Seas u srpnju i drugi na brodu Quantum of the Seas u aprilu.

Najčitanije