23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija knjige ,”Jedino nema dečijih briga’’

Jedino nema dečjih briga

JU Kulturni centar „Nikola Đurković Kotor/Gradska biblioteka i čitaonica u petak 3. novembra u Multimedijalnoj sali Kulturnog centra sa početkom u 19 sati organizuju promociju zbirke poezije Biljane Milivojević ,,Jedino nema dečijih briga”. Učestvuju urednica knjige, Natalija Đaletić i autorka.

Biljana Milivojević je rođena u Beogradu. Završila je VIII gimnaziju i Ekonomski fakultet u Beogradu. Od četvrte godine, knjige su joj bliski prijatelji, saputnici i vodiči. Posle kratkog ljetovanja u Boki Kotorskoj 1997. godine, kupila je karte u jednom pravcu i sa porodicom se doselila u Kotor. To je bio grad u kome su izabrali da žive. Poeziju piše od 2017. godine. Mirno, ali živopisno okruženje Boke Kotorske veoma je inspirativno. Božanstvena priroda nadograđena kreacijama čovjeka uvijek je nadohvat očiju i srca. Umjetnošću se bave i njena djeca (slikarstvom i muzikom), tako da je njihov dom veoma često izložbeni prostor i muzička pozornica.

Izdavač je Ouroboros iz Podgorice,  a objavljivanje knjige je podržala Opština Kotor kroz sufinansiranje projekata iz oblasti individualnog kulturnog stvaralaštva.

Najčitanije