13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Potraga za nestalom djevojčicom na području Kavča traje nesmanjenim intenzitetom, uprkos…

Nestala djevojčica

Potraga za nestalom osmogodišnjom djevojčicom na području Kavča traje nesmanjenim intenzitetom, uprkos lošim vremenskim prilikama i jakoj kiši.

Kjaru traži par stotina ljudi – vatrogasaca iz Kotora i Tivta, dobrovoljaca, lovci i obični građani koji se masovno javljaju da pomognu.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Kotora Maksim Mandić koji koordinira akcijom, kazao je da se očekuje i dolazak pasa-tragača Uprave policije Crne Gore.

U potragu su uključeni i pripadnici javnih službi Tivta i Kotora a pretražuje se čitav jugoistočni reon brda Vrmac, kao i Tivatsko polje prema Lovanji, Gradiošnici i Radanovićima.

U trgovinama i na benzinskim pumpama u ovom dijelu Tivta i Kotora jutros su dijeljeni višejezični plakati sa Kjarinom fotografijom i pozivom svima da pomognu u pronalaženju djevojčice.

Prema riječima Mandića, Uprava pomorske sigurnosti je učesnicima akcije traganja za Kjarom na raspolaganje stavila i specijalne termovizijske kamere koje “vide” u mraku i kroz šumski gustiš detektujući toplotu koju emituje ljudsko tijelo.

Mandić je kazao da ukoliko potraga do večeras ne urodi plodom, u nju će biti uključeni i pripadnici Vojske Crne Gore a možda i pomoć specijalnih timova iz inostranstva, a kakva je već ponuđena iz Hrvatske.

Izvor:S.L.

Najčitanije