14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednik Opštine Kotor uputio pismo podrške gradonačelniku Venecije

Venecija foto EPA

Djelovi Venecije su potpuno potopljeni usljed najveće plime koja je pogodila ovaj italijanski grad u poslednjih pedeset godina.

Tim povodom predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović uputio je pismo podrške gradonačelniku Luigi Brugnaro.

,,Sa žaljenjem sam primio vijest o elementarnoj nepogodi koja je pogodila Veneciju i tom prilikom nanijela nenadoknadiv gubitak ljudskog života i neprocjenjivu štetu materijalnim dobrima vašeg grada. Tim povodom, molim Vas da u ime građana Kotora i u moje ime, primite izraze dubokog saosjećanja zbog nastalog stanja, a porodici nastradalog prenesete iskreno saučešće građana Kotora.

Vjekovna tradicionalna veza Kotora i Venecije predstavlja temelj znatnog dijela nasljeđa i identiteta našeg grada. Venecija je ostavila duboki kulturološki pečat u Kotoru koji je prepoznatljiv i u današnje vrijeme. Ove kuturološke i istorijske veze ogledaju se u materijalnoj i nematerijalnoj kulturnoj baštini, a posebno u duhu i kulturi življenja našeg naroda. Zbog toga, Kotor naročito saosjeća sa Venecijom i svim njenim stanovnicima zbog razornih poplava koje su zadesile vaš grad.

Kada nas veže zajednička istorija, onda je neminovno i svaka nevolja zajednička. Stoga vam, u ovim u teškim momentima, upućujemo iskrenu solidarnost i prijateljsku podršku iz Kotora, uz uvjerenje da će snaga duha i volje stanovništva i rukovodilaca službi istrajati, u nadi za što skoriju stabilizaciju vremenskih nepogoda i vraćanje života vaših sugrađana i gostiju u redovne tokove.

Gospodine gradonačelniče molim Vas da primite izraze mog najvišeg uvažavanja i prijateljske pozdrave” – navodi se u pismu Aprcovića, koje nam je proslijeđeno iz Kabineta predsjednika opštine Kotor.

Najčitanije