13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednik SO Tivat posjetio Azil za pse

Petković obišao azil

Tragom informacije da je u Azilu za pse izbila epidemija štenećaka velikih razmjera, predsjednik SO Tivat dr Andrija Petković obišao je ovu ustanovu. U razgovoru sa referentkinjom Azila Sanjom Marović dobijena je informacija da štenećaka zaista ima, ali da su u pitanju slučajevi kod četiri psa koji su u toku prethodne sedmice dovedeni iz Krašića i odmah izolovani, tako da riječi o epidemiji nema u šta se predsjednik Petković uvjerio na licu mjesta.

Istovremeno sa referentkinjom Marović dr Petković je razgovarao o mogućnostima poboljšavanja uslova boravka pasa. Zajednički je konstatovano se naročita pažnja mora posvetiti poboljšanju uslova prihvatnog dijela i karantina, kao i da zahvaljujući donatorima psi svakodnevno imaju dovoljne količine hrane.

Razgovaralo se i o realizaciji projekta izgradnje novog objekta, za koji su Opštine Tivat i Kotor već obezbijedile i uplatile 80.000 eura.

-Ukoliko se na human način ne odnosimo prema životinjama, nećemo moći ni prema ljudima – konstatovao je  predsjednik Skupštine Opštine Tivat dr Andrija Petković.

Najčitanije