27.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednik SO Tivat: Tivatski DPS – niti laju, niti mlijeka daju

Andrija Petković predsjednik SO Tivat

Zatečeni zasluženim izbornim porazom, suočeni sa danima koji pred njima slijede, a koji su im sve samo ne svijetli, odbornici DPS-a polako postaju svjesni da se u Tivtu više ne pitaju ništa i da privilegije koje su do sad imali više za njih ne postoje. Zbog toga njihove tužbalice djeluju kao jeftino štivo koje u ovim tmurnim vremenima uveseljava narod, saopštio je predsjednik SO Tivat dr Andrija Petković.

“Njihova korisnost u ovom trenutku može se okarakterisati  kroz onu: „Niti laju, niti mlijeka daju“. Stepen beskorisnosti dojučerašnjih moćnika DPS Tivat, sazdan u trojstvu: Siniša Kusovac (BIVŠI predsjednik Opštine), Ivan Novosel (bivši predsjednik SO), Jovanka Laličić (JOŠ UVIJEK predsjednica OO DPS Tivat) vidljiva je i reakcijom onih ispod čije su suknje izvirivali i još uvijek izviruju. Naime, beskorisni gubitkom vlasti u Tivtu, ovaj ne po dobrom čuveni trojac, lagano je na Kongresu interesne grupacije, istjeran i iz Glavnog Odbora  DPS. Naravno jer nisu više u stanju da tivatsku zemlju podgoričkim moćnicima rasrodaju kao jeftinu prćiju, da opraštaju milionske dugove, da udomljavaju mamine i tatine sinove i raznorazne druge individue koji su u Tivat stigli poput kauboja koji su pohrlili u El Dorado opijeni zlatnom groznicom. Da iz dana u dan nanose štetu građanima Tivta, koja se ogleda i u ogromnom dugu koji su ostavili u Opštinskom budžetu. Zbog toga nikom, pa ni svojim podgoričkim nalogodavcima više nisu interesantni. A naravno i oni u čije su ime do juče harali Tivtom, svjesni su da će pomenuti „Žestoki momci i dame“ tivatskog DPS-a uskoro odgovarati za nepočinstva. Dokaza je previše, svjesni su toga svi.

Ono što im je i dalje ostalo karakteristika iz dana kad su bili neko i nešto, jesu da su i dalje štetni. Ne samo zbog posljedica koje i danas trpi Opština Tivat, već i zbog činjenice da će, dok ne završe tamo gdje ih nadležni državni organi budu poslali, i dalje od Opštine Tivat i od države Crne Gore, u koju se kunu debljinom svog novčanika, primati bogate apanaže. Mi koji sada vodimo Opštinu Tivat i dalje sa nestrpljenjem očekujemo reakciju nadležnih i započinjanje procesa koji su samo pitanje dana.

Zbog svega toga žalopojke ovog kluba odbornika liče na vapaje stvorenja koji se nalaze u živom blatu i tonu sve dublje dok do kraja ne potonu. A budući da su mnogo zanimljiviji sudskim državnim institucijama nego nama, naše bavljenje njima je Sizifov posao. Vrijeme je majstorsko rešeto i gospodu i gospođe iz DPS-a očekuje zaslužena kazna” – kaže u saopštenju predsjenika SO Tivat dr Andrija Petković.

Najčitanije