23.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstava “Petrijin venac“ u H. Novom 23. novembra

Petrijin venac

Predstava „Petrijin venac“, prema istoimenom romanu književnika Dragoslava Mihailovića, biće izvedena u Dvorani “Park” 23. novembra u 20 sati.

Publika će imati priliku da uživa u izvedbi proslavljene glumice Mirjane Karanović, koju smo osamdesetih godina imali prilike da gledamo u istoimenom filmu Srđana Karanovića. Priča prati lik Petrije Đorđević koja govori o svom životu ispunjenom stradanjima, gubicima i rastancima, izazivajući snažne emocije kod publike, jer je drama sve intezivnija kako odmiče. Njen životni put trpljenja, samoće, razočaranja, nadanja i ljubavi prerasta u simbol ljudske i ženske pobjede.

Predstavu u produkciji Teatra na brdu režirala je Jana Maričić.

Maestralnoj Mirjani Karanović pripala je specijalna nagrada sa Festivala malih pozorišnih formi u Zaječaru, za izuzetan doprinos glumačkoj umjetnosti u ovoj predstavi. Pored brojih osvojenih nagrada, jedna od značajnijih je ovogodišnja nagrada od Udruženja filmskih glumaca Srbije za životno djelo koja nosi ime proslavljenog glumca “Pavle Vuisić”, za izuzetan doprinos umjetnosti glume na filmu i njemu sličnim medijima.

Ulaznice po cijeni od 10 eura su u prodaji na blagajni Dvorane “Park” od 9 do 20 sati (radnim danima i subotom).

Najčitanije