19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovnik: Otvoreni Dani kreativnih i kulturnih industrija

Izložba ‘Dubrovački crni dijamant – 70 godina tvornice TUP

Predstavljanjem istraživačko-izložbenog projekta “Dubrovački crni dijamant – 70 godina tvornice TUP” u ponedjeljak navečer su otvoreni 10. Dani kreativnih i kulturnih industrija (DKKI).

Gradska pročelnica za kulturu Julijana Antić Brautović istaknula je na otvorenju da je izuzetno raduje što je otvorenje baš u TUP-u, koji Grad Dubrovnik i doživljava kao prostor i dom kreativaca.

“Zato je ovaj prostor kupljen prošle godine, a sva događanja u TUP-u potvrđuju da smo dobro učinili. Prostor je već postao dio društvenog okupljanja, posebice kreativaca koji u sinergiji stvaraju nove vrijednosti“, izjavila je Antić Brautović.

Istaknula je da povijest TUP-a donosi smjernice za njegovu budućnost. “Uvjerena sam da ćemo pronaći najbolje rješenje, uz pomoć europskih stručnjaka iz inicijative Europske komisije ‘Novi europski bauhaus’“, rekla je gradska pročelnica.

Direktorica razvojne agencije grada Dubrovnika DURA Ana Marija Pilato Krile rekla je da je DKKI postao središte umrežavanja jer je nizom događanja na manifestaciji obuhvaćena cjelokupna dubrovačka kreativna i kulturna scena.

“Kroz šest dana na četrnaest lokacija spremili smo niz radionica, izložbi, koncerata. Ovogodišnja tema je umjetna inteligencija u kreativnom kulturnom stvaralaštvu, izjavila je Pilato Krile, najavivši za četvrtak panel raspravu na tu temu.

Kustosi istraživačko izložbenog projekta “Dubrovački crni dijamant – 70 godina tvornice TUP” su povjesničar Ivan Lujo i kulturni antropolog i viši kustos Ivica Kipre dok su za grafičko oblikovanje zaslužni Pero Mrnarević i Kristina Mirošević.

DKKI održava se u organizaciji Dubrovačke razvojne agencije DURA, pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture te uz slobodan ulazak za sve posjetitelje.

Izvor:Hina

Najčitanije