20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Preko hiljadu posjetilaca na UDG u okviru događaja “Horizont mogućnosti – Info dani na UDG”

UDG

Na Univerzitetu Donja Gorica uspješno je realizovan događaj “Horizont mogućnosti – Info dani na UDG” 12. i 13. aprila, koji je brojao više od 1000 posjetilaca. Dominantne posjetioce su činili učenici srednjih škola, njihovi roditelji ali i šira društvena i stručna javnost.

Atmosfera je bila izuzetno pozitivna i obilježena diskusijama, razgovorima, idejama i inicijativama. Profesori, saradnici, istraživači i studenti su bili dio timova domaćina na UDG, koji se potrudio da se svaki posjetilac osjeća dobrodošlo. Posjetioci su imali priliku da vide određeni broj modernih Laboratorija (koje se koriste na UDG-u, poput 3D laboratorije, Laboratorije za prehrambenu tehnologiju bezbjednost hrane i ekologiju, Preduzetničko gnijezdo, superračunarstva, pilotiranja dronom, virtuelne stvarnosti i sl.) kao i poseban set savremenih tehnologija i njihovu primjenu u visokom obrazovanju, eksperimenata ali i da razgovaraju o nekim budućim vidovima saradnje, trendovima u obrazovanju, profesijama, znanjima i vještinama.

UDG

Ono što je izazvalo veliko interesovanje jesu i informacije vezane za dvadesetogodišnju stratešku saradnju sa Arizona State Univerzitetom (ASU), inovacije u obrazovanju koje se trenutno uvode na UDG, prve prilike za studijske boravke na ASU koje će biti realizovane već ovog ljeta, saradnju sa evropskim univerzitetima, dvojne dimplome, izvođenje nastave na engleskom, kao i studentske inicijative i projekti.

UDG

Pored svega navedenog je poseban fokus stavljen i na međunarodne stručne prakse, kompanije koje otvaraju vrata za praktično usavršavanje studenata UDG i njihov razgovor sa budućim brucošima. Po ocjenama velikog broja posjetilaca ali i organizatora, događaj je bio izuzetno uspješan.

Najčitanije