9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Preplivao Boku u deset etapa

Nenad Jovanović preplivao Boku 

Novljanin Nenad Jovanović (48), uspješno je danas završio poduhvat preplivavanja zaliva Boke u deset etapa. Ovaj strastveni plivač krenuo je u avanturu 23. septembra sa željom, da već u narednim godinama ovo postane prepoznatljiva tura za sve ljubitelje plivanja u turističkoj ponudi Boke. U devet dana preplivao je nešto manje od 100 kilometara, a poslijednju dionicu preplivao je danas od Zelenike do Škvera, javlja Radio Herceg-Novi.

-Neopisivo sam srećan i zadovoljan što mi je pošlo za rukom da prepilivam Boku. Moram reći da sam imao sreće što su mi meteorološki uslovi išli na ruku. Koristim priliku da se zahvalim mojoj porodici i prijateljima na podršci, posebno Nenadu Spasiću i Budislavu Stanojloviću, koji su me pratili u stopu i davali podršku, rekao je Jovanović prilikom završetka poslijednje plivačke dionice na Škveru i dodao

-Plivanje je moja velika ljubav i strast ali i neostvareni san. Sestra se aktivno bavila plivanjem a ja nisam bio u mogućnosti. To je probudilo u meni želju da se rekreativno bavim ovim predivnim sportom. U više navrata sam učestvovao na plivačkim maratonima i to mi je dalo ideju da krenem u relizaciju ovog projekta, preplivavanja Boke.

Na svečanom dočeku na plaži „Boka“, Jovanovića su dočekali rodbina, prijatelji, poznanici, kao i drugovi iz vaterpolo kluba „Jadran Veterani“, čiji je član.

Jovanović je ovim poduhvatom ukazao na potencijale mora i obale Boke, vjerujući da bi ovakvo plivanje moglo da postane dio turističke ponude sve tri bokeljske opštine.

Izvor:Radio HN

Najčitanije