15 C
Kotor

Slušaj online radio

„Prijatelji u gostima“: Slovenački folklor i gastro delicije na 53. Prazniku mimoze

Prijatelji u gostima

„Prijatelji u gostima“ naziv je programa u okviru kojeg će se na 53. Prazniku mimoze predstaviti grad-partner festivala, Novo Mesto. Dvije opštine su pobratimi već više od pet decenija, a petak, 25. februar biće prilika da se građani i gosti Herceg Novog bolje upoznaju sa folklorom i gastronomijom ovog slovenačkog grada.

Promocija i besplatna degustacija slovenačkih gastro proizvoda biće upriličena u centru grada, od 11 časova.

Folklorno društvo „Kres“ nastupiće u Dvorani Park od 19 časova, a ulaz na koncert je slobodan. Ovo folklorno društvo iz Novog Mesta postoji duže od četiri decenije, tokom kojih su učestvovali na mnogim manifestacijama i koncertima u zemlji i inostranstvu, predstavljajući slovenačku narodnu tradiciju. Program Društva obuhvata pjesme i igre slovenačkih krajeva: Dolenjske, Bele Krajine, Koroške, Štajerske, Prekmurja, Goričkog i Zgornjeg Posočja.

Dan Novog Mesta zaokružiće „Cviček party“ – veče vinogradara Trške gore, u Gradskoj kafani od 20 časova. Na meniju će se naći slovenačke gastro delicije i Cviček vina, a za dobru atmosferu pobrinuće se Folklorno društvo “Kres”, tamburaši Novog Mesta i klapa “Castel Nuovo”.

Rezervacije za Gastro veče, odnosno večeru po cijeni od 20 eura možete obaviti pozivom na broj Gradske kafane Herceg Novi: +382 68 005 111.

Najčitanije